Издвајамо Русија

РУСИЈА ПРАВИ АРМИЈУ ОД ПРВОКЛАСНОГ ЧЕЛИКА: Од 2020.године стиже на стотине „Армата“

Извор је напоменуо, да се у другој половини текуће године очекује комплетирање опитне серије ових тенкова, која ће бити тестирана у оперативним јединицама руске армије. Од 2020.године, планира се масовна производња тенкова на платформи нове генерације „Армата“ и то у количини од неколико стотина комада.

Серијска производња тенкова нове генерације Т-14 „Армата“ започиње 2020.године, и планира се комплетирање неколико стотина ових тенкова. Ову информацију је открио извор који се налази у оквиру војно-индустријског комплекса, а пренела агенција ТАСС.„У оквиру државног програма модернизације руских оружаних снага, који је прецизиран за временски период од 2018-2027.године, планирана је масовна производња тенкова на платформи нове генерације „Армата“ и то у количини од неколико стотина комада“-изјавио је саговорник агенције ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је том приликом истакао да ће први контигент нових тенкова бити испоручен елитним тенковским саставима руске армије. То се пре свега односи на 1.гардијску тенковску армију која се налази у Московском региону, као и 20. гардијску комбиновану армију која се са својим штабом налази у Вороњежу. Поред ова два елитна стратегијска састава руске армије, основни борбени тенк нове генерације Т-14 „Армата“ попуниће и оклопне јединице у саставу 8.гардијске комбиноване армије која се налази на Кавказу.

Извор је такође напоменуо, да се у другој половини текуће године очекује комплетирање опитне серије ових тенкова, која ће бити тестирана у оперативним јединицама руске армије. Што се тиче њиховог укупног броја, који ће бити тестиран у наредних 12-18 месеци до званичног почетка серијске производње, извор ништа није конкретно навео. Незванично ради се о опитној серији која неће да пређе бројку од 20 јединица.

Крајем децембра месеца 2017.године, командант Копнене војске Олег Саљоков, открио је информацију о скоријој набавци првог експерименталног контигента тенкова „Армата“. Потврду о увођењу тенкова нове генерације у наоружање руске армије дао је и агилни руски вице-премијер Дмитри Рогозин. Он је истакао да су ови тенкови саставни део програма модернизације руске армије у периоду 2018-2027.године. Први примерци ових тенкова се у руској армији могу очекивату већ до краја ове године. Тако је заменик генералног директора чувене компаније „Уралвагонзавод“ у априлу месецу 2016.године изјавио, да ће до краја 2018.године ова компанија направити и испоручити до 100 тенкова овог типа. Он том приликом није прецизирао, дал се у количини од 100 тенкова налазе и експерименталне верзије намењене тестирању и даљем усавршавању тенка.

 

 

Извор: rs.rbth.com