Издвајамо Спорт

У ПОНОЋ ПУКЛА БОМБА И ПОТРЕСЛА КАЛЕМЕГДАН: Ово је ново појачање Црвене Звезде… (ВИДЕО)

Црвена звезда је довела битно појачање за наставак сезоне, пошто је нови кошаркаш српског и регионалног шампиона Ален Омић.

„Бомба“ са Малог Калемегдана одјекнула је првом сату 20. јануара и 25-годишњи словеначки центар је потписао уговор са црвено-белима до краја сезоне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Омић (216 цм) би према договору, незванично, требало да заради 150.000 евра, а Звезда га је довела без обештећења и регистровала у последњим тренуцима како би стекао право наступа у АБА лиги.

Словеначки репрезентативац, који је сезону започео у Хапоелу из Јерусалима, требало би да представља велику помоћ у рекету Пери Антићу и Матијасу Лесору.

– Почео сам кошаркашку причу у Златорогу и након тога пут је за свакога ко жели да напредује у словеначкој кошарци сличан. Прешао сам у Олимпију 2012. године. У међувремену, постао сам и репрезентативац Словеније, а касније ме пут води у Гран Канарију, Ефес, па Уникаху – рекао је Омић за сајт Црвене звезде.

Прошле сезоне је са Уникахом освојио Еврокуп, а упечатљива је била сцена када је у финалу против Валенсије зарадио искључење јер је утрчао на паркет иако није био у игри – како би бранио саиграча Немању Недовића.

– Неда је био мој најбољи пријатељ у Уникахи, момак који ми је много помогао да се снађем у Малаги и неко ко је пуно допринео да освојимо Еврокуп, највећи клупски трофеј до сада у мојој каријери. Некако су ме звездаши пратили одмалена још у Словенији, имам пуно пријатеља међу њима, уосталом није тајна да је Звезда изузетно популарна у Словенији. Имам много другара међу Србима у Словенији, тај менталитет и народ су ми јако блиски, ту нема никакве тајне, уосталом има ли разлике? И те људе доживљавам као своје, менталитет нам је исти.

Омић верује да ће заблистати у црвено-белом дресу.

– Имам квалитет за Црвену звезду и верујем да је ово највећи изазов у мојој каријери. Народ у Србији доживљавам као себи близак, уосталом имао сам још знатно раније идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки. Као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима, одмах и да додам, људе делим на оне добре и лоше, трећег нема. Ако баш некога и интересује, атеиста сам, па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера, јер је мени кошарка на првом месту – рекао је Омић, који је додао да у слободно време врло радо погледа и филмове Емира Кустурице, а нека писана дела Ива Андрића и Меше Селимовића зна готово напамет.

Такође, црвено-бели су за регионално такмичење пријвали и три талентована момка: Зорана Пауновића, Немању Поповића и Лазара Васића.

 

 

Извор: Б.О. / Блиц.рс / Србија јавља