Издвајамо Спорт

ЦВЕТКОВИЋ: 40. Година смо живели као браћа – хоћемо ли деци оставити погроме, олује и клање?

Изјава селектора Србије Јовице Цветковића да очекује „подршку браће Хрвата“ на утакмици против Француске изазвала је бурне реакције јавности.

Он је појаснио своју изјаву и рекао да је то урадио „без трунке кајања“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Што кажем то и мислим. Четрдесет година смо живели као браћа, помешане крви, заједнички слава, Божића и Бајрама. Било нам је лепо. Изрекао сам истину која не сме да се каже. Хоћемо ли ћутати и показати да смо мртви, само тога нисмо свесни, чекамо да нам јаве“, рекао је Цветковић.

Он је данас у најави казао да на сутрашњој утакмици против Француске искрено очекује „подршку браће Хрвата“.

„Хоћемо ли нашој деци наредних 40 година оставити погроме, олује, клање или пак показати да постојимо дајући им делић нашег срећног детињства када нисмо знали за разлике међу људима? Хоћемо ли их оставити у гетима малих државица или отворити ширину наше прошлости када су нам сви путеви у свету били отворени? Да ли ћемо се задовољавати што овакви мали, ништавни, слепи, представљамо клозет Европе“, навео је Цветковић.

Селектор Србије је казао да се не би требало заборављати прошлост, али да би требало праштати због будућности деце.

„Баш ме брига за све оне политике које нас деле, као и за све ‘великосрбе’, ‘великохрвате’, ‘великобошњаке’, ‘великоалбанце’, који нашој и својој деци копају гробове“, рекао је Цветковић.

 

 

Извор: Б92 / РСС