Спорт

Ђоковић цитирао Слободана Милошевића због девојчица које су вриштале из публике док је давао изјаву после меча

Најбољи српски тенисер био је расположен после победе над Гаелом Монфисом у 2. колу Аустралијан опена

Новак Ђоковић је преживео прави пакао у 2. колу Аустралијан опена. Не само због озбиљног отпора и изгубљеног сета од стране Гаела Монфиса, већ пре свега због нехуманих услова за игру где је било 40 степени по највећем аустралијском сунцу.
Прво питање Џима Кзуријера по завршетку меча било је везано за услове за игру и паклену врућину на терену, где се Монфис слабије снашао.
– Обојица смо патили на терену, били су брутални услови, нарочито у првих сат и по. Знао сам да ће бити велики изазов за обојицу. Гаел је један од највећих атлета, ако не и највећи у нашем спорту. Много тога враћа у терен, има снажан сервис и тежак је противник. Мучио се у другом и почетком трећег сета, видело се да није у најбољем стању, а после је била тешка борба – рекао је Новак после тријумфа над Монфисом.

– Лепо је вратити се на Род Лејвер Арену поново, хвала вам на подршци током меча – рекао је Новак и изазвао овације публике.

Новак је упитан и о стању лакта, за који истиче да и даље није потпуно спреман, али да напредује и да му у томе помаже вера у себе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Можеш да ме питаш шта хоћеш, али у свлачионици. И даље лакат није 100%, али напредује. Имам веру у себе, знам за шта сам способан, када изађем на овај терен имам специјална осећања, јер знам шта сам све прошао и ово је за мене најуспешнији терен у каријери – причао је Новак, док је неколико девојчица вриснуло “Новаче, волимо те“.

– Волим и ја вас – уследио је муњевит одговор Новака у стилу Слободана Милошевића, што је изазвало смех Род Лејвер Арене.

Новак у Аустралији јури рекордну 7 титулу и може да постане најбољи свих времена када је у питању први Грен слем турнир.

Аустралијан опен игра се за наградни фонд од 43,2 милиона долара и Новак у случају да га освоји може додатно да увећа свој банковни салдо.

Извор: Telegraf.rs