ОБРАДОВИЋ: Србији ће сванути кад неколико стотина из државног апарата заврши на робији – СРБИЈА ЈАВЉА

ОБРАДОВИЋ: Србији ће сванути кад неколико стотина из државног апарата заврши на робији

БИВШИ Вучићев министар Велимир Илић је на суду сведочио да никада није изјавио да је отац лидера једне политичке организације као грађевински инспектор узимао мито да не би рушио грађевинске објекте без дозволе и да је тако финансирао странку свога сина.

Судија Основног суда у Чачку, Славица Карличић, написала је у пресуди на основу тужбе грађевинског инспектора за увреду части да ју је Велимир Илић уверио да говори истину, иако постоје изјаве новинара којима је то рекао и аудио-снимци Илићеве изјаве.

Овде није највећи проблем то што је један политичар и бивши министар лажно сведочио на суду, већ што судска мафија у Основном суду у Чачку и Апелационом суду у Крагујевцу то подржава.

На другој страни, Први основни суд у Београду штити Вучићевог кума Николу Петровића од јавности и кажњава једног опозиционог лидера за критику једног од најмоћнијих људи у Србији. Постати директор државног предузећа „Електромрежа Србије само зато што си Вучићев кум, а пре и после тог директорског мандата у власништву имати приватне фирме из исте електроенергетске бранше – класичан је сукоб интереса и трговина утицајем.

Када то кажете у јавности, када поставите питање шта то значи – бивате судски кажњени. Када је част и углед Вучићевог кума у питању, судије брзо реагују, иако он не може бити судски заштићен од јавне критике, док им је за суђење Вучићевом министру било потребно пет година, да би на крају прихватили његово лажно сведочење.

Овде није проблем што су корумпиране судије у два случаја пресудиле у корист Вучићевог кума или Велимира Илића, већ је суштина у томе што тако увек раде.

Због таквог деловања српског правосуђа испада да они који су одговорни за лоповлук у Србији никада не одговарају пред законом.

Већ 30 година траје уништавање домаћих државних фирми, банака, пољопривредно-индустријских комбината, јавних предузећа – и нико није одговоран.

У затворима Србије на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде – не налази се ниједан политичар или тајкун који нас је ојадио у последњих неколико деценија. То није одговорност само оних који су на власти и који раде за интересе политичке мафије.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: