СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ РАКА? Уклонила је туморе из тела мишева, да ли је ово најважнији проналазак икад? – СРБИЈА ЈАВЉА

СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ РАКА? Уклонила је туморе из тела мишева, да ли је ово најважнији проналазак икад?

Да ли се човечанство напокон приближило леку против рака?

Истраживање научника са престижног америчког универзитета Стенфорд, предвођена доктором Роналдом Левијем, показала су да је вакцина против рака уклонила туморе из тела мишева, чак и у фази метастазе.

Откривено колико висок холестерол заиста утиче на стварање ћелија рака – и вести су узнемирујуће

Истраживање спроведено на мишевима, тако што је вакцина директно убризгавана у масу тумора, успешно је елиминисале све трагове малигних ћелија из тела животња, а требало би да буде успешна у лечењу многих врста ракова, укључујући и оне који се појаве спонтано.

Мишеви су генетски модификовани да спонтано развију туморе.

Вакцина је имала успеха и у уклањању метастазираних ћелија раширених по телу, наводи се на званичном сајту универзитета.

Научници верују да би коришћење вакцине на локалном нивоу могло да служи као јефтина терапијиа за рак, без нуспојава карактеристичних за хемотерапију.

Вакцина се састоји од два агенса, а мишеви су обично реаговали након једне дозе, а највише након две дозе вакцине.

„Када искористимо ова два агенса, примећујемо елиминацију тумора широм тела. Овакав приступ не захтева да се пронађу специфичне мете захваћене тумором и не захтева читаву активацију имуног система, нити мењање имуних ћелија пацијента“, рекао је доктор медицине и професор онкологије на Стенфорду, Роберт Леви.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: