ШЕШЕЉ ЗАЛЕДИО ХРВАТСКУ ИСТОРИЈСКИМ ЧИЊЕНИЦАМА: Хрвати су под Турцима потпуно нестали а онда… (ВИДЕО) – СРБИЈА ЈАВЉА

ШЕШЕЉ ЗАЛЕДИО ХРВАТСКУ ИСТОРИЈСКИМ ЧИЊЕНИЦАМА: Хрвати су под Турцима потпуно нестали а онда… (ВИДЕО)

Председник Вучић је у Загребу, све је прошло у најбољем реду, мада је све изненадило што је Пленковић позивао на ратну одштету Хрватској. На крају је одлучено да свакој држави припада оно што је њено.

– То није од великог значаја, то је пропаганда хрватске јавности. Ако се не договоримо о разграничењу, идемо на арбитражу, а то је опасна ствар. Људи то је 11.000 хектара или 110 км2, ако би то преузели Хрвати, НАТО пакт би имао идеалан положај за напад на Србију. Ми не смемо прихватити никакву арбитражу – каже Шешељ и наставља:

– Ваљда треба да научимо да западним емисерима не смемо ништа да верујемо. Сваку арбитражу наредну са Хрватима ми губимо. Хрвати имају уиграну варијанту, четири њихове бригаде дуже време тренирају и спремне су да се убаце у Србију у сваком часу, док се Србија бави другим темама.

По међународном праву, граница се формира матицом реке, и она иде матицом, не средином реке. То је што се тиче арбитраже, ја се заклињем да ћемо је сигурно изгубити ако идемо тим путем. Не може НАТО допустити да неко добије 110 км2. То више није борба са Хрватском, већ са НАТО пактом. Зато ми не можемо да добијемо тај спор – изричит је лидер СРС Војислав Шешељ.

– Проблем је што је Међународни суд правде у поступку БиХ против СРЈ прекршио све правне принципе и Конвенцију о геноциду, уопште није испитивао да ли се геноцид десио. Сва кривична дела геноцида прописана су Конвенцијом о геноциду и она се не могу мењати. Потребно је доказати специјалну намеру да се жели извршити геноцид. Не можемо имати поверења у МСП. По међународном праву може свако да прогласи независност – рекао је Шешељ.

Нема правника на свету који ће рећи да је МСП легитиман суд, јер је формиран од стране УН.

– Ми не можемо веровати ни међународној арбитражи. То је српска територија, коју је Србији признала и Бадинтерова комисија, и сад после свега да мењамо, јер је Хрватима дошло да мењају границе по времену из Аустро-Угарске монархије.

– Прве српске државе су настале у Захумљу и Далмацији. Хрвати после усташких злочина нису били приказани као сарадници окупатора и дошли до закључка да су се то Срби међусобно клали. Срби су одбили понуду великих сила да створе Велику Србију 1915. године – потврђује Марић.

– Једини прави Хрвати, изворни Хрвати су Чакавци, са Петрове Горе, они су имали своју државицу. Све српско племство се пребацило у ту Хрватску након упада Бугара на просторе Србије – додаје Шешељ и наставља:

– Словеначки и чакавски припадају западној словенској грани, а српски источној. Прича о јужнословенским језицима је чиста измишљотина.

Још из времена Карла Великог Срби су настањивали Далмацију. Хрвати су уз подршку римског папе, организовали западну цркву као и српски владари, примили католичанство сви до Немањића, припадали су западној цркви и то до 1054. године ништа није значило, јер је црква била јединствена.

Рекао сам да су Хрвати постојали и да су под Турцима потпуно нестали и расули се по свету. У Мађарској је најчешће презиме Хорват. Западна Славонија је данас тзв. Хрватско Загорје – изричит је Шешељ.

Крајем 19. века почиње велика акција претварања Срба православаца у католике и Хрвате. Илирски покрет је започет на кајкавском подручју. Илирско име је везивано за Србе и Наполеон је направио Илирске провинције. Илирско име је везано и за Србе. Под маском југословенства Штросмајер врши поделу на католике Хрвате и Србе православце.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: