Издвајамо Русија

НАТО ЗАНЕМЕО, РУСИ АКТИВИРАЛИ СУ-57: Лете још од 6. јануара са мистериозним наоружањем! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Министарство одбране Русије објавило је да од националне авио-индустрије купује 12 вишенаменских ловаца пете генерације Су-57. На Западу су неки одмах искористили прилику да почну да говоре о „ужасном авиону“ због којег се треба бојати спремности Русије да започне тотални рат

Даилy Еxпресс га је назвао „новом руском војном играчком“. Притом је указао да је опремљен новом авиоником и невероватно моћним радаром“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Исти лист цитира речи заменика министра одбране РФ задуженог за наоружавање – Јурија Борисова – да је Су-57 успешно прошао фазу државних тестирања.

Су-57 је ловац пете генерације. Од 6. јануара заиста већ лети са наоружањем нове генерације. Није, међутим, официјелно још није откривено о каквом се тачно наоружању ради и са каквим могућностима.

Московски војни експерти наводе да ће бити опремљен авионским топом 9-А1-4071К, ракетама класе ваздух-ваздух Р-73/РВВ-МД (малог домета), К-77-1/РВВ-АЕ/СД (средњег домета) иК-37М/РВВ-БД (великог домета), као и ракетама класе ваздух-земља Х-38МЕ (малог домета), Х-58УШКЕ (противрадарске), Х-35УЕ (тактичке противбродске) и паметним авионским бомбама КАБ-500С.

Максимално борбено оптерећење авиона је 10 тона.

Почетком фебруара је реално почела употреба конкурента америчким ловцима пете генерације Ф-22 и Ф-35.

 

 

Извор: Интермагазин.рс