Издвајамо Свет

ПРЕМИЈЕР КАНАДЕ ЈЕ СИН ФИДЕЛА КАСТРА?! Фиделов син оставио поруку која открива…

Покојни вођа Кубанске револуције прави је отац Џастина Трудоа, спекулишу медији у САД. Они тврде да је Фиделов син који се убио, Фидел Кастро Дијаз Баларт, оставио поруку у којој Трудоа назива полубратом

Фото: Јутјуб

Канадски премијер Џастин Трудо (47) син је покојног вође Кубанске револуције Фидела Кастра, спекулишу амерички медији. Према њиховим наводима, Кастров син Фидел Кастро Дијаз Баларт, који се убио 1. фебруара, оставио је иза себе опроштајну поруку у којој Трудоа помиње као свог полубрата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Промискуитетна мајка

Медији у САД пишу да није тајна да је Трудоов покојни отац Пјер Трудо, премијер Канаде у периоду од 1980. до 1984, био близак пријатељ са Фиделом. Пјер је са супругом Маргарет, коју је оженио 1971, исте године кад се Џастин родио, често одлазио на Кубу. Међутим, верује се да ју је са собом водио и пре брака.

Упознали се
Била ми је част што сам упознао Кастра. Отац га је с поносом називао пријатељем
Џастин Трудо

– Маргарет, која је 29 година млађа од Пјера, била је позната по промискуитету. Била је у вези са сенатором Тедом Кенедијем, а брак са Трудоом ставио је тачку на гласине да је имала љубавну аферу са Ронијем Вудом, гитаристом групе „Ролингстонс“. С обзиром на све то, сунце и плаже на Куби вероватно су одрадили своје, те је комунистички револуционар, којем завођење жена никад није био проблем, опчинио Маргарет – наводе амерички портали.

Они подсећају да је Трудоов брак са Маргарет од старта био предмет жуте штампе, баш због њених бројних љубавних веза.

Куба ћути, што је знак одобравања

Они који верују у то да је Трудо син Фидела Кастра кажу да су их у то још више убедили кубански званичници, који се уопште нису огласили поводом најновијих гласина.
– Интересантно је то што Куба уопште није реаговала на гласине о Трудоу. Вероватно немају шта да демантују, па су решили да ћуте јер је све истина – наводе корисници друштвених мрежа.

– Брак им је током година био турбулентан, због чега је и завршен 1984 – објашњавају медији.

Као доказ да је Фидел прави отац Џастина Трудоа, сајтови у САД су објавили фотографије њих двојице, на којима невероватно личе. Млади Фидел имао је тршаву косу, идентичну као Трудо, имају исти осмех, облик очију и израз лица.
Такође, медији наводе да је још један од доказа и то што је Трудо често хвалио Кастра на друштвеним мрежама. Истицао је његову посвећеност земљи и његовом народу.

Емотивни опроштај

Иначе, први пут су се спекулације о томе да је Џастин Трудо Фиделов син појавиле након смрти вође Кубанске револуције у новембру 2016. Трудо се тада од Кастра веома емотивно опростио на друштвеним мрежама.
– Била ми је част што сам га упознао. Био је човек који је волео Кубу и свој народ више од свега и којег је мој отац са поносом називао пријатељем – навео је Трудо након Кастрове смрти.

Медији и корисници друштвених мрежа су ту поруку одмах протумачили као да је Трудо свестан да је једно од гомиле ванбрачне деце, за коју се прича да је кубански лидер имао. Те спекулације су врло брзо утихнуле, али их је сада поново подстакла наводна опроштајна порука Фиделовог сина, чија садржина није објављена.

Влада Канаде негирала гласине

Гласине о томе да је Џастин Трудо син Фидела Кастра толико су се прошириле интернетом да је канадска влада била принуђена да реагује. У званичном саопштењу наведено је да те спекулације нису тачне, не наводећи више детаља.

 

 

Извор: Информер