Издвајамо Србија

ШИПТАРИ ИХ „ГРЕШКОМ“ УХАПСИЛИ? Српски полицајци нису крили доказе о убиству Ивановића, снимци их одбранили

Двојица припадника Косовске полиције из Косовске Митровице, који су ухапшени због сумње да су уништавали доказе и трагове на месту убиства Оливера Ивановића а затим пуштени да се бране са слободе, нису сакрили чауре које су се налазиле испред странке СДП на месту ликвидације, сазнаје Информер

Поједини медији у својим извештајима су наводили да су полицајци српске националности Д.М. и Ж.Ј. узели чауре и сакрили их од својих колега. Међутим, како Информер сазнаје од извора блиског истрази, камера са прозора канцеларија СДП је забележила цео догађај.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– На снимку се види како полицајци трче и прилазе до Оливера Ивановића који је лежао на бетону. На њему се у том тренутку није видела крв и полицајци су на саслушању казали да су мислили да им је позлило.

Тада је дошла секретарица странке и један полицајац јој је дао Оливеров новчаник који је био на тротоару. Други полицајац је приметио чауру и подигао је са бетона а затим је видео крв на Оливеровој гардероби и чауру спустио на асфалт – каже наш извор.

Ове наводе потврдио је и председник Основног суда у Косовској Митровици Никола Кабашић.

– На снимку се види да он ту чауру није ставио у џеп и није је однео са места догађаја већ је вратио на асфалт – рекао је Кабашић.

С друге стране главни тужилац Основног тужилаштва у овом граду Шућри Суља тврди да су полицајци однели једну чауру са места догађаја.

– Узео је чауру и ставио је у џеп, то се види на снимку. Све време је један полицајац био на вези са неким и то је веома сумњиво – тврди Суља и додаје да је Оливер Ивановић убијен са шест метака а да је полиција током увиђаја пронашла само пет чаура.

 

Извор: Информер