Свет

Шокантно! „Америка спрема нову подвалу, зато оптужује Русију“

„Пентагонове оптужбе Русије, према којима она не намерава да смањује нуклеарни потенцијал, немају основа и говоре о томе да саме САД планирају да наруше међународне норме, као и да, вероватно, припремају нови курс у хибридном рату“, изјавио је председник Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Командант стратешких снага САД, генерал Џон Хајтен, рекао је данас да су саопштења Русије да намерава мање да се ослања на нуклеарно оружје у супротности с њеним реалним дејствима. Према његовим речима, САД та дејства оцењују као претњу.

– Русија поштује своје обавезе из Споразума о смањењу количине нуклеарног оружја. Број нуклеарних глава на свим носачима у нашем наоружању потпуно одговара захтевима Споразума – рекао је Бондарев.

Према његовим речима, Пентагон може да саопштава шта му се прохте.

– САД обично тако и раде, неосновано оптужују некога да би себи развезале руке у противправним дејствима, која противрече међународним нормама, да би оправдале некакву подлост коју чине на међународном плану. Вероватно треба да будемо спремни за нову подвалу, у потпуно неочекиваном правцу хибридног рата – додао је Бондарев.

 

Извор: Vestionline.com