Издвајамо Србија

Ј.К. ЗАХТЕВА ОД ДРЖАВЕ: Изнесите доказе да је вакцинација деце нешкодљива (ВИДЕО)

Група родитеља поднела је кривичну пријаву због изазивања панике против 43 особе које су противници вакцинације деце. На том списку је и Јелена Карлеуша.

Певачица је за Прву телевизију поводом поднете пријаве рекла да се води „хајка на слободу говора“ и позвала је Министарство здравља „да изнесе доказе да је вакцинација деце нешкодљива“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Као лаик, као мајка и као грађанин питам ко су људи који имају право мене да туже – да ли су родитељи, лаици као ја или лекари. Води се хајка на слободу говора. Да ли је кривично дело сумња у исправност вакцине или је кривично дело слобода говора“, рекла је Карлеуша за Прву.

Она је за ту телевизију нагласила да се залаже да родитељи имају право на избор када је о вакцинацији деце реч.

„Искористићу своју популарност да као родитељ позовем Министарство здравља да изнесе чињенице и доказе да је вакцинација деце нешкодљива и када изнесу те доказе ја ћу се повући и рећи ћу да је обавезна вакцинација океј. Родитељи треба да имају право на избор“, казала је и додала:

„Како то да се моје мишљење чује само за ово а када апелујем за права ЛБГТ популације ии против насиље не. Треба да се запитамо зашто људи верују мени, а не држави и докторима“.

Певачица је изјавила и да су оба њена детета вакцинисана.

„Као неко ко је вакцинисао обе ћерке, а једна је имала велике проблеме после вакцинације, апелујем на здрав разум да имате право на избор као у европским земљама. Ја сам грађанин који сме да изрази своју сумњу све док нема доказа о нешкодљивости вакцина“, закључила је Карлеуша.

Подсетимо, Првом основном суду у Београду је поднета кривична пријава због изазивања панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце.

Пријаву је поднела група од 270 родитеља из целе Србије, на челу са др Томиславом Стевановићем из Зрењанина и Владимиром Цимерманом из Београда.

“Прва на списку пријављених је Слађана Велков из Владичиног Хана са тренутним пребивалиштем на непознатој адреси у Скопљу. На листи су и познате естрадне и јавне личности. Међу њима Јелена Карлеуша, Маја Волк, Мирјана Бобић Мојсиловић, Мирољуб Петровић…”, навеле су „Вечерње новости“..

Од почетка октобра 2017. године, закључно са 5.2.2018. године на територији Републике Србије, укључујући и територију надлежности Завода за јавно здравље Косовска Митровица, регистровано је укупно 1811 случајева малих богиња, последњи су подаци Института “Др Милан Јовановић Батут”.

Од компликација изазваних малим богињама умрле су три особе.

Најмлађа оболела је беба од 15 дана, а највише оболелих млађе је од пет и старије од 30 година.

Већина оболелих (94 одсто) није вакцинисана, непотпуно је вакцинисана или је непознатог вакциналног статуса.

 

 

Извор: Прва ТВ