Издвајамо Свет

ЏИПОМ СЕ ЗАЛЕТЕО У АМЕРИЧКУ ОБАВЕШТАЈНУ СЛУЖБУ (НСА): Избила пуцњава, троје рањених, један ухапшен! (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција у Форт Миду, у америчкој савезној држави Мериленд, пријавила је пуцњаву у близини седишта Националне безбедности (НСА). Најмање троје људи је рањено у инциденту, наводе локални медији.

Портпарол седишта НСА није потврдио пуцњаву нити да се изрешетано возило налази на улазу у комплекс, али јесте да је једна особа повређена и да је превезена у болницу. Потврђено је и да је једна особа ухапшена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

UPDATE: Police have a man in custody after a shooting near the NSA headquarters in MarylandREAD MORE: http://bit.ly/2BZrukT

Posted by FOX19 on Wednesday, February 14, 2018

Из НСА су такође рекли да је ситуација под контролом. Безбедносни званичници нису изнели детаље из којих би се видело да ли је хице испалио осумњичени или припадници органа реда.

Одговарајуц́и на питања о нападу, из канцеларије ФБИ у Балтимору изјавили су да су послали екипу као одговор на пуцњаву.

Наводи се да је аутопут према Форт Миду затворен у оба смера. Возачима је препоручено да иду алтернативним рутама и да очекују велике застоје.

Из Беле куће су саопштили да је председник Доналд Трамп обавештен о инциденту.

Фотографије које су се појавиле на друштвеним медијима приказују црни комби на улазу у штаб и човека са лисицама на рукама, вероватно нападача, како седи земљи. На ветробранском стаклу комбија се могу видети рупе од метка.

Чини се да се комби забио у оближњи зид у покушају да провали у седиште НСА, после чега је уследила пуцњава. Инцидент се догодио око 7:30 по локалном времену.

Детаљније околности напада још увек нису јасне. Власти су само навеле да није у питању терористички напад.

Ово није први напад на штаб НСА у Мериленду. У пуцњави 2015. године једна особа је погинула, а две су повређене када су два мушкарца прерушена у жене упала у штаб украденим комбијем.

 

Извор: Курир.рс/РТ/rs.sputniknews.com