ЗАПАД ЗАНЕМЕО НА ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Овакво оружје има само Русија и њена војна технологија је далеко НАПРЕДНИЈА – СРБИЈА ЈАВЉА

ЗАПАД ЗАНЕМЕО НА ПУТИНОВУ ПОРУКУ: Овакво оружје има само Русија и њена војна технологија је далеко НАПРЕДНИЈА

Руски председник Владимир Путин је Западу послао своју најмоћнију поруку у свом обраћању Савезној скупштини 2. марта. Нико нема оружане системе попут Русије, а њена војна технологија далеко превазилази конкуренцију.

Они су урадили оно што САД, земља позната по свом огромном и изузетно расипничким одбрамбеним буџетом, нису успеле. Русија је боље позиционирана за продоре који су исплативији.

Ево летимичног погледа на системе који ће променити савремено ратовање.

“РС-28 Сармат” је најмоћнија “МИРВед ИЦБМ” ракета, и готово је потпуно отпорна на системе балистичке ракетне одбране (БМД), због своје необично кратке фазе уздизања.

Оружје је тешко око 200 тона приликом полетања. Може да погоди сваку мету на растојању од 15.000 км и носи 15 возила, од који свако има принос од 750 кт. Бојеве главе могу да лансирају мамце како би збунили радаре америчке ракетне одбране.

Може стићи до континенталног дела САД (ЦОНУС) летећи преко јужног пола – прва копнена стратешка ракета која ће користити ову дужу руту, уместо да прође преко северног пола. Русија ће распоредити ово оружје 2019-2020. године.

Тешке ИЦБМ ракете, које се налазе у срцу Русије, на местима као што су Саратов или Нижњи Тагил на пример, су ван домета било год америчког система ракетне одбране. Ниједно оружје их не може погодити при фази уздизања у њиховом лету.

Нико на свету, осим Русије, нема нуклеарну крстарећу ракету коју покреће светлосни нуклерни реактор. Њен домет је неограничен. Ово је први пут да је ово оружје јавно поменуто. Никаква најава о овој ракети се никада није појавила у медијима.

Тестирана је у тајности. Ракета је летела на ниској висини над Атлантиком, око јужног врха Јужне Америке, направила окрет, и одлетела на север преко Тихог океана до ЦОНУС-а. Може прићи својој мети непримећено, и напасти је неочекивано из било ког правца.

На пример, може ударити САД са Карипског мора где уопште нема одбрамбених ракетних система. Ово је стратешко нуклеарно оружје које је прихватљиво под новим СТАРТ-ом. Када постане оперативна, сви амерички БМД системи – као што су Арлеигх разарачи класе Буре, засновани на систему Аегис, локације Аегис Асхоре у Пољској и Румунији, и копнени лансери на Аљасци и у Калифорнији – постају бескорисни.

Сви ти напори на БМД-у ће отићи низ воду. Само замислите колико су САД потрошиле новца на нешто што неће служити сврси! Деби ове стратешке крстареће ракете, која укључује нуклеарни реактор, биће приличан шок за Американце, упоредив са оним када је Совјетски Савез лансирао “Спутник” 1957. године.

Првог марта је свет сазнао за “Кинжал”– ракетни систем који је оперативно распоређен 1. децембра 2017. године у Јужној војној области Русије. Лансиран са пат позиције на великој висини, модификовани пресретач МиГ-31 носи “Кинжал”. Има оперативни домет од 2.000 км.

Још једно чудесно оружје је “Авангард” хиперсонична ракета, које може летети брзином од преко 20 Маха. Лансирано из Русије, може доћи од Вашингтона за 15 минута. Не постоји начин да се предвиди из ког правца ова ракета долази. Она се креће у облаку плазме “попут метеорита“, и немогуће је пресрести.

Температура у лету је 1600-2000 степени Целзијуса. Ово високо покретно оружје се тестира и може се инсталирати практично на било коју ИЦБМ ракету. Масовна производња, уз коришћење композитних материјала, је већ почела. Није важно да ли САД имају системе ваздушне одбране или не. Ово оружје их чини бескорисним.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: