Издвајамо Србија

ПОНИЖЕЊЕ! НЕЋЕ СЕ ЧУТИ НИ БОЖЕ ПРАВДЕ: Репрезентација лажне државе Косово игра против Србије у сред Крагујевца!

Да ли се ово може сматрати победом за „зеленим столом“ Рукометног савеза Србије или скандалом што је ЕХФ попустио пред ултиматумом из Приштине. Неће бити…

Да ли се ово може сматрати победом за „зеленим столом“ Рукометног савеза Србије или скандалом што је ЕХФ попустио пред ултиматумом из Приштине.

Неће бити промене домаћинства, али неће бити ни српских обележја у Крагујевцу на квалификационом турниру за рукометашице у конкуренцији јуниорки на коме учествују Србија, Норвешка, Словачка и Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извршни одор ЕХФ-а донео је одлуку да се ни на једном од шест мечева не истичу национална обележја ниједне земље, након што је Рукометни савез самопрокламоване државе Косово послао допис у коме је поручено да не прихватају да играју на турниру уколико не буде њихове заставе и химне.

Због тога је постојала бојазан да се турнир премести у неку другу земљу, али је Европска рукометна федерација одлучила да донесе, по њима, „соломонско решење“.

Уз то ће једино обележје које ће се наћи у хали „Језеро“ бити заставе ЕХФ, па чак ни судије ни делегати неће смети да носе никаква обележја.

Међутим, питање је уопште да ли је ово дипломатска победа Србије, јер је на неки начин ЕХФ попустио пред ултиматумом непризнате државе Косово.

Подсећамо да су јуниорке Србије и Косова већ одиграле један меч и то прошле године, али се он играо на неутралном терену у Румунији.

Турнир у Крагујевцу се игра 23. и 24. марта, а само победник турнира ће се пласирати на Светско првенство у Мађарској.

 

Извор: espreso.rs