Издвајамо Православље

ПРАВОСЛАВЦИ ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК: Предање каже да се тада испуњава НАЈВЕЋА ЖЕЉА, а ево и како…

Бројна су чуда која су се догађала верницима након обраћања овом великом мученику

Српска православна црква и верници данас славе светог мученика Кодрата, који се родио Коринту, а био одгајан у време великог прогона хришћана од стране незнабожних царева и кнежева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када су исповедници Христови на разне начине мучени и убијани, многи хришћани напуштали су градове и бежали у пустиње и пећине.

У та страшна времена побожна жена Руфина у граду Коринту побеже у пустињу из страха од мучитеља, и крила се потуцајући се по непролазним местима. Кад је дошло време да се породи, она је у пустињи родила мушко дете, и после неколико дана умрла. Али Бог није хтео да остави ово јадно створење него му постаде и отац и мајка, и васпитач и хранитељ.

Тако је новорођенче живело у пустињи слично светом Јовану Крститељу: Богом храњен, и светим Духом руковођен и учен боговиђењу. Када је већ постао младић, нашли су га хришћани и одвели у град. Тамо су га уписали у школу и он постаде лекар. Али навикнут на пустињски живот, он се полако удаљио из града, и по горама је проводио многе дане, па и године. У град би долазио, када су то потребе захтевале.

Исцељујући телесне болести лекарством, а душевне Божјом речју, свима је постао потребан и користан. Али се у граду није дуго задржавао, него се враћао у своју милу пустињачку усамљеност, у којој се и старост приближила.

Народно веровање каже да овај светитељ и данас исцељује и лечи сваког за чије се здравље помолите. Зато се верује да ће сутра свакоме, ко то искрено пожели, бити испуњена она највећа жеља. Уколико имате у окружењу неког ко је болестан, обавезно се обратите овом светитељу у његово име и верујте у чуда.

 

Извор: srbijadanas.com