Издвајамо Спорт

УДАРНА ВЕСТ! СТЕФАНОВИЋ ЗАБРАНИО УТАКМИЦУ СРБИЈЕ И ТЗВ. ДРЖАВЕ КОСОВО: Неће полиција да туче народ!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забранио је одигравање рукометне утакмице јуниорки Србије и тзв. државе Косово која је требало да буде одиграна данас у 16…

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић забранио је одигравање рукометне утакмице јуниорки Србије и тзв. државе Косово која је требало да буде одиграна данас у 16 сати у Ковилову.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао министар Небојша Стефановић, он је донео одлуку да откаже турнир, консултовао се са Министарством спорта, а затим обавестио премијерку и председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако је првобитно објављено да је Влада Србије отказала утакмицу, за Б92 је потврђено да то није била одлука Владе. Такође, да је меч отказан потврђено нам је из ЕХФ.

Како је Стефановић рекао, меч је „могао да буде безбедно организован, али уз цену“.

„Да ли бисмо могли да организујемо да се ова утакмица одржи. Свакако. Али шта би била цена? Сукоби нашег народа и полиције због ствари у коју не верујемо, супротна нашим интересима. Зато нисмо спремни да полиција туче људе како би се одржала утакмица, која је супротна свим нашим ставовима“, изјавио је Стефановић.

Званичници ЕХФ потврдили су за Б92 да су „свесни наведене ситуације“, али засад нема званичног става нити најава о наредном потезу европске куће рукомета.

Србија је домаћин квалификационе групе у којој су још Норвешка и Словачка, требало је да се мечеви играју у Крагујевцу, али је Рукометни савез Србије то променио због великог незадовољства јавности одлуком да се не користе национална обележја.

Одлука о забрани одигравања утакмице дошла је неколико сати након што су навијачи најавили долазак испред спортског центра у Ковилову, а у данима када расту тензије између влада у Београду и Приштини.

Ускоро се очекује званично саопштење Министарства спорта.

Такође, у РСС нису желели да коментаришу насталу ситуацију.

 

Извор: Б92