Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! ЗАПАД У ШОКУ, НИШТА ОД ОДМАЗДЕ: Руси збрисали џихадисте, и спречили војску САД да примени репресију!

Одмах након што је Џаиш ал-Ислам обавио операцију лажне заставе са хемијским нападом који је убио најмање 70 цивила, пристали су да напусте град Источна Гута у сиријској Думи.

Дума је последња локација коју контролишу терористичке организације у региону Источна Гута, источно од центра града Дамаска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У склопу споразума, они морају ослободити све заробљенике. Када се сви осуђени ослободе, они ће бити пребачени у град Јараблус на граници између Сирија и Турске, којим тренутно управља турска војска и њихови џихадистички заступници.

Ово долази након разарајућег напада хемијског оружја у Думи, који је одмах искоришћен за оптужбе сиријске владе.

По претходним извештајима терористички напад хемијским оружјем изведен је тако што је настрадало око 70 људи већином жена и деце.

Сасвим је јасно да је то дело џихадиста о чему сведоче и снимци из ослобођених градова у којима народ Сирије слободно живи, први пут после неколико година.

До слома џихадиста је дошло одмах после претње Вашингтона да ће предузети мере против сиријске војске које окривљује за хемијски напад.

Овог пута Руси су применили другачију тактику и просто збрисали џихадисте из ратне зоне, не дозволивши америчкој војски да примени репресију.

Терористи Џаиш ал-Ислам су експресно прихватили све услове за одлазак са ратишта.

 

Извор: Wебтрибуне.рс