Србија

СКАНДАЛ! Бранислав Трифуновић поцепао српску заставу: То није моја застава

Тренутак пред сам крај представе “Пад” у којем глумац Бранислав Трифуновић цепа српску заставу изазвао је негодовање у делу лесковачке публике која је гледала представу у оквиру Фестивала младих позоришних стваралаца “Метаморфоза“. Након тог чина неки су изашли из позоришта, а већи део је остао и наградио глумце громогласним аплаузом.

Чињеница је да прича о српским радницима који се на необезбеђеним градилиштима у тешким условима и неретко раду на црно боре за голу егзистенцију својих породица, по тексту и у режији Кокана Младеновића у изведби позоришта из Свилајнца, никога није оставила равнодушним; али је овај део представе натерао чак и новинара из Лесковца Срђана Цонића да демонстративно напусти позоришну салу, па је због тога био именом и презименом прозван на округлом столу који је одржан у холу лесковачког Народног позоришта одмах после представе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Мени је жао што тај господин сада није ту да ми објасни због чега је тако реаговао, баш бих волео да чујем његово мишљење”, прокоментарисао је актер комада, глумац Бранислав Трифуновић.

Цонић тврди да је представу напустио не као новинар и не на радном задатку, већ као обичан грађанин који је згранут уметничким решењем које је постављено у овом комаду.

“Ја лично мислим да у једној нормалној земљи нико не би дозволио један такав чин. Нека Кокан Младеновић и Бранислав Трифуновић оду у Италију и тамо нека цепају заставу њихове земље, па да виде како ће да прођу. А публика која је остала и аплаудирала на крају комада, сматрам да је јако лицемерна”, изјавио је за јуГмедиу Цонић.

Главни глумац у представи, Бранислав Трифуновић, током округлог стола стрпљиво је слушао сличне коментаре од још којих Лесковчана, а затим им одговорио:

“У име те заставе и под том заставом људи убијају, краду, лажу, варају – док се куну у ту заставу. А моја застава је чиста и неиспрљана. А њихова је лоповска. Они су убице, што се мене тиче! Е, то је та застава. Ми цепамо ту заставу. Јер се све то ради под заставом Србије и они су као патриоте. Свако од тих људи може са мном да изађе на црту и никада неће волети више ову земљу него ја. А ово што сте видели је чисти патриотски чин и увек ће бити, јер они прљају ту заставу, а не ја. Ја не убијам, не крадем и не лажем, и не користим ту заставу да би радио нешто слично. И све ово што сте видели је управо у одбрану те заставе”, прокоментарисао је Трифуновић.

Такође, закључио је да је представа заправо фикција и обичан позоришни чин након којег, када људи изађу из сале, требају да се запитају шта је то што су видели и како да то промене.

 

Извор: Курир.рс /JuGmedia