loading...
Русија

„Бесмртни пук“ окупио 650.000 људи у Москви на челу са Владимиром Путином

Владимир Путин на челу "бесмртног пука" (фото:Јутјуб)

Aмериканци и њихове европске слуге и вазали – нарочито они што воле да их сматрају „источним крилом NATO“ – поново су се нашли у чуду.

Оборили цијену нафте и увели Москви и америчке и европске санкције – да би промијенили спољни курс Русије и оборили рејтинг Владимира Путина, а он им прво приредио Сирију, па војну параду какву они могу само да сањају и на крају – у истом дану – величанствену манифестацију „Бесмртни пук“ која је само у главном граду РФ извела на улице преко 650.000 људи.

Московски либерали, западњаци и „американци“ посакривали се по мишјим рупама. Јер, тих 650.000 – то је само дио „путинске већине“.

А још је на челу те непрегледне ријеке људи који су са поносом носили фотографије својих предака који су учествовали у пребијању кичме нацизму и великоњемачким аспирацијама ишао – лично Путин.

Показао је и Вашингтону, и Берлину, и Лондону, и Варшави – да је са својим народом. Да се ничега не боји. Поготово да се не боји сопственог народа.

Као и прошле године, Путин је носио фотографију оца који је одслужио војни рок као морнар у Севастопољу, а кад је почео рат – добио „распоред“ и био упућен у једну важну војну фабрику. Он је, међутим, хтио на фронт и добио нови распоред: диверзантски одред НКВД… Потом је у једној борби био рањен…

„Пук“ је, иначе, прошао Лењинградским проспектом (од стадиона фудбалског клуба Динамо) Тврском улицом до Црвеног трга.

Учесници манифестације, међу којима је било највише младих и родитеља са дјецом, имали су прилику да на три мјеста (успут) бесплатно пробају „руску војничку кашу“.

„Бесмртни пук“ је прошао и свим другим градовима Русије.

У Санкт-Петербургу је окупио преко 300.000 људи, у Казању преко 45.000…

Назив „Бесмртни пук“ појавио се 2012-те у Томску, а већ наредне године је манифестација одржана у 120 градова широм Русије.

Прошлог маја је постала сверуска и престала да буде само војно-меморијална јер је одмах постала дио везивног ткива руског друштва.

„Бесмртни пук“ је ове године промарширао градовима преко 50 земаља свијета…

Извор:www.princip.me

loading...