loading...
Издвајамо Србија

Бивши шеф ЦИА купује пропале српске тајкуне

Дејвид Петреус (Фото: Јутјуб)

Инвестициони фонд на чијем је челу Дејвид Петреус жели да од банака откупи кредитне дугове посрнулих великих фирми у Србији и тако уђе у њихово власништво.

Вучић тргује са бившим директором ЦИА-а

„Бивши шеф ЦИА купује пропале српске тајкуне“, наслов је у Блицу. Инвестициони фонд на чијем је челу Дејвид Петреус жели да од банака откупи кредитне дугове посрнулих великих фирми и тако уђе у њихово власништво.

Фонд ККР преговара са Владом Србије, тврди лист. Фирме Мирослава Богићевића, Жељка Жунића и Горана Перчевића који су међу највећим дужницима банака и зато су интересантни фонду ККР, пише у Блицу.

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са представницима Америчког инвестиционог фонда (ККР), са којима је разговарао о стању српске економије, споразуму са Међународним монетарним фондом и новим инвестицијама, пише у Политици под насловом “Вучић ненаплативе кредите нуди Американцима”. Инвестициони фонд ККР, власник СББ-а и Телевизије Н1 већ годину дана преговара о куповини ненаплативих зајмова домаћих банака од око 3,6 милијарди евра.

„Политичка стабилност је најважнија за економски раст”, истакао је премијер Вучић и додао да ће Србија учинити све како би одржала стабилност у региону.

Генерал Петреус (бивши директор ЦИА-е), који се налази на челу ККР, честитао је премијеру Вучићу победу на недавно одржаним изборима и нагласио да чињеница да је до победе дошло након спроведених реформи представља значајан доказ да је Србија на добром путу. Он је истакао да је ККР задовољан досадашњим инвестицијама у Србији и изразио наду да ће ускоро проширити свој инвестициони пакет, како у Србији тако и у региону.

Премијер Вучић разговарао је са представницима ККР и о проналажењу модела за решење ненаплативих кредита банака у Републици Србији, на којем већ раде заједничке радне групе Министарства финансија, Народне банке и ККР, саопштено је из Владе Србије.

Извор:Балкан магазин

loading...