loading...
Русија Свет

ЧУВЕНИ ЈЕВРЕЈСКИ ПРОРОК ЈЕ ДАВНО РЕКАО: Руска војска ће ући у Турску и освојити Цариград!

Руско министарство спољних послова је навело да су Путин и Обама на приватном састанку разговарали о религијском документу који најављује „Долазак Месије“.

Тај документ је пре 5 година представио израелски врховни религијски вођа, рабин Чајм Канијевски, који је рекао да је забринут због недавних дешавања у свету и да мора да упозори људе да ће Месија ускоро доћи.

Јеврејски вођа је навео да ће 12. септембар 2015. године бити почетак Армагедона, а овај датум се поклапа са датумом када је Путин званично одобрио слање руских ваздушних снага у Сирију.

Главни део овог документа који је председник Путин представио председнику Обами се односи на пророчанства из 18. века која је направио један од најутицајнијих јеврејских учењака у историји, Елајџа бен Шломо Залман (рабин Елајџа бен Соломон), такође познат и као Вилна Гаон – геније Вилне.

Овај пророк је кратко пре своје смрти 1797. године упозорио:

„Када чујете да су Руси заузели Крим, треба да знате да је долазак Месије почео и да се његови кораци могу чути. Када чујете да су Руси дошли до Цариграда (данашњег Истанбула), треба да обучете одећу за Шабат и да је не скидате јер то значи да ће Месија ускоро доћи“.

Вежба руске војске (фото:Јутјуб)
Вежба руске војске (фото:Јутјуб)

Такође је важно напоменути да постоји и други превод истог пророчанства који је мало другачији:

„Када бродови Русије пређу Дарданеле, Израелци треба да се обуку у одећу за Шабат јер је долазак Месије близу. Када видите да руска војска уђе у Турску, обуците одећу за Шабат и спремите се да поздравите Месију“.

Дарданели заједно са Мраморним морем и Босфором повезују Црно море и Медитеранско море и представљају кључну руту којом руски бродови шаљу залихе у Сирију. Ако би Турска којим случајем затворила овај пролаз, не би требало да будемо изненађени ако Русија нападне Турску с циљем да га поново отвори.

Што се тиче Вилне Гаона и његових пророчанстава, прича се да је он већ као дете био невероватно интелигентан и да је, кад је одрастао, постао један од највећих јеврејских учењака свих времена.

Вилна Гаон је у јеврејској Тори открио низ тајних порука које је преточио у своја пророчанства.

Иако је непознато да ли председнику Обами ишта значи овај документ, чињеница је да је Русија заузела Крим у марту прошле године и да се захуктава рат између Русије и Турске, што заједно указује да би пророчанство заиста могло да се оствари.

(Wебтрибуне.рс)

loading...