loading...
Издвајамо Србија

ДА СЕ НАЈЕЖИШ:Послушајте песму о херојима са Кошара!(ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Видео са промоције књиге „Последњи плотун“ аутора Невена Милаковића, постао је интернет хит након најава да би хероји са Кошара могли да добију улицу…

Песму „Вила са Кошара“ посвећена свим витезовима са Кошара а песму отпевала је Даница Никић.

Песма говори о нападу бројчано надмоћнијих албанских терориста на погранични прелаз на Косову, када су војници СРЈ невероватном храброшћу и издржљивошћу успели да обране положаје од десет пута бројнијег непријатеља.

Крвав мјесец врх Кошара, Гробнице га србске скриле, Језним ехом мрак дамара …

И јецајем горске виле. Смртним ропцем шума збори: Вратите се браћо мила, Зар вам мушки рс не кори посестрима ваша вила!?

Одсјекли јој, пси, увојке, Сустигла је мрска хајка, Ал` се неда зор ђевојка, Нагоркиња наша, мајка. Но крстаче ове стражи и аманет витезова, Јуначке им ране блажи Старом пјесмом са Косова.

Тихо тужи и запјева, Неневикла на окове, К`о Косовка, негда, дјева, Мртву браћу пјесмом зове. Вратите се соколови, Вратите се мени амо, Траже од нас прађедови, Да душмане ишћерамо.

Дижите се див јунаци, Почивати не смијете, Треба јарам да се збаци И да опет погинете. Нема Космет ко да брани, трулије су њине кости, дижите се опјевани, а њима нек` Бог опрости.

Они мртви св`јетом ходе, Нијесу ни били живи, `ајде браћо, устај роде, Јуриш соколови сиви!

Извор:Ослобођење

loading...