loading...
Издвајамо Спорт

ДЕЈО САВИЋЕВИЋ НАС ИПАК НИЈЕ ИЗДАО:ФС Црне Горе је био против пријема Косова

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић изјавио је за Новости да после Конгреса УЕФА у Будимпешти ни за један медиј није дао никакву изјаву поводом пријема Косова у УЕФА.

– Ускоро ћемо дати званично саопштење на нашем сајту. Све остало су измишљотине- поручио је за Новости Савићевић.

Након изнешених ставова приступило се тајном гласању – 28 чланица гласало је за пријем Косова у УЕФА, 24 чланице су биле против, док су два савеза била уздржана.

– Став Фудбалског савеза Црне Горе по овом питању био је принципијелан, односно да се мора поштовати Статут УЕФА, што се није десило у овом случају. У правцу поштовања одредби Статута ишла је и моја дискусија на Конгресу. Разне дезинформације које су се појавиле у појединим медијима након гласања на Конгресу, а које се односе на став ФСЦГ по питању пријема ФС Косово у чланство УЕФА, су измишљене и производ су сензационалистичког нагађања тих медија, рекао је председник ФСЦГ Дејан Савићевић.

Албански медији пренели су одмах по завршетку гласања да је Дејан Савићевић гласао за пријем Косова у УЕФА. Поводом ове ситуације огласио се и Томислав Караџић, председника ФСС.

Поводом информације пренете из албанских медија о наводној подршци Дејана Савићевића, председника ФС Црне Горе, пријему такозване државе Косово у УЕФА, Томислав Караџић, председник ФСС истиче:

– После бурних дешавања на Конгресу УЕФА и неких дезинформација које су касније преплавиле медије, осећам обавезу да истакнем следеће. Дејан Савићевић, председник ФС Црне Горе и једна од највећих легенди српско-црногорског фудбала, био је једини, уз представника швајцарског савеза,који је дискутовао и ставио под велики знак питања предлог УЕФА да се гласи за промену члана 5. тачка 1. Статута УЕФА који би и правно отворио врата ФС самопороглашене државе Косово у чланство УЕФА. Дејан Савићевић се принципијелно залагао за поштовање одредби Статута, које су касније грубо прекршене. Уосталом, цитирам његове речи изговорене са конгресном говорницом:“Шта ће нам онда Статут ако не поштујемо, рекао је Томислав Караџић.

 

Извор:Тањуг/Курир