Издвајамо Србија

Додик: БиХ није земља муслимана

Милорад Додик (фото:ЈуТјуб)

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је иступ поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, који је Србе у БиХ назива Власима – скандалозан, али и изненађујући јер одудара од његових ранијих помирљивих изјава и коректних поступака.

Loading...

– Након низа конкретних доказа да је живот Срба и Бошњака кренуо узлазном путањом, да се поверење међу људе поново враћа, имамо једну увредљиву изјаву највишег муслиманског духовног ауторитета. Реис Кавазовић је овом изјавом штету нанео Исламској заједници и себи лично. Звао он нас Србима или некако другачије, ми ћемо ове године подржати једног кандидата у Сребреници, али не да би служио интересима једног народа, већ целе Сребренице, која је већ превише страдала и патила – нагласио је Додик.

Додик је Кавазовићу поручио да БиХ није земља муслимана и да нема потребе да се против Срба боре гробовима, али има потребе да схвати да би корисно било да се и Срби и Бошњаци и Хрвати и сви који живе у БиХ боре, не једни против других, већ сви против незапослености, лошег начина живота, против предрасуда и искључивости.

– Реиса Кавазовића позивам да одбаци језик мржње и реторику свог претходника, кога смо упамтили као водећег бошњачког политичара, и да као духовни вођа свог народа учини све да нам будућност буде боља од прошлости и садашњости – рекао је Додик.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на недавно одржаном скупу у Швајцарској припаднике српског народа назвао је „Власима“. Он је позвао Бошњаке да се региструју и на наредним локалним изборима у БиХ гласају у Сребреници, те да не допусте да, како је рекао, „влах“ влада у Сребреници.

 

Извор: Вести онлајн

Loading...
loading...
loading...