loading...
Русија Србија

Ево зашто је Путин љут на политику Александра Вучића

Председник Русије замерио је Србији многе ствари, а као резултат тога уследили су напади руске телевизије на Владу Србије. Ево шта је Путина толико наљутило.

После вести да је Руска државна телевизија  жестоко нападала Александра Вучића и Владу Србије, јер је српска влада одлучила да сарађује са фирмом бившег премијера Велике Британије Тонија Блера, огласио се и државни секретар САД Џон Кери који је изјавио да се Србија налази на “линији ватре” између Русије и Америке, а србија јавља вам открива шта је то толико разљутило Владимира Путина!

Председник Русије Владимир Владимировић Путин “замерио” је Србији следеће:

1. После пропасти Јужног тока премијер Србије Александар Вучић разговарао је са Бајденом о снабдевању америчким гасом

2. Српски шеф дипломатије Ивица Дачић је у име Србије потписао са НАТО Акциони план о партнерству

3. Руси су желели да тендер за Железару буде направљен тако да њихове фирме имају највише шанси

4. Влада Србије ангажовала консултантску фирму Тони Блера

5. Београд наставио примену Бриселског споразума са Приштином

6.Вучић је дао 5 милиона евра Сребреници,када су муслимани урадили тако нешто за Србе?

7.Не поштује хероје,људе који су дали све што су знали да спасу народ и отаџбину,као да је влада Србије незаинтересована за Ратка Младића,Радована Караџића,капетана Драгана и осталих јунака који чаме по затворима недужни.

8.Зато што гази националне интересе зарад уласка у ЕУ,Србе понижавају (резолуција о Сребреници,покушај Космета да уђе у Унеско,Косово јепримљено у Уефу)

9.Влада Србије је потписала споразум са НАТО.Зашто није потписан споразум и са Русијом која нам је одувек помагала и никад убијала као НАТО.

– Ову земљу води Вучић, води је из Београда, не води је из Брисела, не води је из Вашингтона, и не води је из Москве. И то свима мора да буде јасно – рекао је Вулин за Телевизију Пинк поводом критика на телевизији “Раша тудеј” због сарадње Владе Србије с консултантском фирмом бившег премијера Велике Бритније Тонија Блера.

Наводећи да та телевизија није званична руска државна телевизија, Вулин каже да ће Србија поштовати сопствене интересе, да је то некад по вољи једнима, некад другима, али оно што је ”једино битно је да је Вучић по вољи Србије”.

Из извора руског председника народ Србије добија подршку и уверење да Руси неће дозволити да се нешто лоше деси Србима.Путин је свестан колико је популаран у Србији и колико га народ воли,такође је свестан да је велика већина народа за сарадњу са Русијом,исто као што би Срби волели руске војне базе у Србији.

Исто тако се поручује да кап која може да прелије часу и да Срби изгубе поверење и подршку јесте уколико се влада Србије одлучи за санкције Русији.
Надамо се само да влада Србије неће изгубити и неће се играти са подршком Русије,зато што је Русија та која брани националне интересе Србије,надамо се да нас влада Србије неће посвађати са Русијом.

Извор:србијајавља