Русија Свет

ФИЈАСКО;РУСИ СЕ СМЕЈУ: Америчка војска није ни у топ три у НАТО тенковској вежби

Тенк војске САД (фото:ЈуТјуб)

МОСКВА – Амерички тенкисти обрукали су се на такмичењу “Europe Tank Challenge”, које организује и спонзорише европски огранак војске САД, преноси “Раша тудеј”.

Loading...

На тродневном такмичењу учествовале су најбоље јединице из пет земаља чланица НАТО, које су се међусобно надметале.

Организатор је, поред Американаца, била и Немачка, у чијем у се тренинг кампу у Графенверу и одржавало ово надметање. поред Американаца, учествовали су тенковски водови Словеније, Пољске, Немачке и Данске. Победу су однели Немци, други су били војници из Данске, Пољаци трећи, док су Американци и Словенци поделили последња два места.

Ово је било прво овакво такмичење које су САД организовале на тлу Европе још од 1991. и распада Совјетског Савеза. Сврха такмичења је унапређивање вештина ратовања, али такође и одговор на “разметљиве акције Русије”, пише “Раша тудеј”.

Тенковски водови учествују како у одбрамбеним, тако и у офанзивним операцијама, укључујући полигон са 13 препрека, вежбу гађања и навигацијски тренинг. Највећи број бодова у једној вежби био је 1.000.

У једној од вежби, водови су морали да разазнају које од 25 возила представља претњу, а које не, као и симулацију реаговања у случају напада хемијским оружјем.

Ово такмичење је пандан “Тенковском бијатлону” које организује Русија, а на којем учествује 17 земаља, између осталог и Србија, Кина, Индија, Пакистан, Венецуела, Кувајт и Монголија.

Извор: Блиц/РТ

Loading...
loading...
loading...