loading...
Издвајамо Свет

ИЗАШЛА ИСТИНА НА ВИДЕЛО: ПУТИН бесан,Амери мењали правила на Евровизији да би Украјина победила!

Док Обамин режим нагомилава своју војску на западном фронту скоро сваке недеље, руско министарство спољних послова бесни из другог разлога, а то је чињеница да су Американци успели да инфилтрирају своју пропаганду у Евровизију.

Прва Евровизија је одржана 1956. године и представља најдуже годишње међународно телевизијско музичко такмичење европских држава које је покренуто како би се оживела култура након ратова који су разорили европски континент.

Евровизија постоји већ 60 година, а контроверзни успех овог такмичења лежи у доктрини да за најбољу песму гласају обични грађани европских држава, да певачи и њихове песме не приказују националистичке теме и да победник сваког такмичења одржава наредно такмичење у својој држави.

Међутим, прошле године је осмишљен план да се у Евровизију унесе семе мржње када се председник Обама 4. маја 2015. године састао са Самнером Марејем Ротстајном.

Током тог састанка, председник Обама је ургирао на Ротстајна да искористи своју медијску моћ и спречи Русију да победи на Евровизији 2016. године, пошто је руски кандидат, Сергеј Лазарев, био главни фаворит.

Поред председника Обаме, Европска унија се такође плашила да би Русија могла да победи на такмичењу јер би то значило да би се идућа Евровизија одржавала у Русији која тренутно и није баш на најбољем гласу у Европи.

Како би се спречила победа Русије на овогодишњој Евровизији, Ротстајн је ангажовао своје везе и омогућио да се Евровизија ове године емитује и у САД по први пут, што је довело до настанка једног споразума само пар дана пре него што је програм емитован.

Сматра се да је он платио организаторима Евровизије 20 милиона долара за право да се она емитује у САД, али уз услов да се промене нека правила такмичења.

Међу тим правилима је и мењање структуре гласања по први пут у 60 година како би гласови жирија надгласали гласове публике и како Русија не би победила на такмичењу.

Иако је руски певач Сергеј Лазарев добио највише гласова, украјинска певачица Сузана Џамаладинова (Џамала) је проглашена победницом због ове промене правила.

Оно што је још горе јесте да је по први пут на овом такмичењу омогућено учеснику да пева песму са политичком темом.

Џамалина антируска песма под називом 1944 је по речима свих стручњака заслужила да буде дисквалификована због своје политичке природе, али организатори Евровизије су проценили да је у питању само песма посвећена Џамалиној баки и да не треба да буде дисквалификована.

Међутим, наводи се да су прави мотиви Џамале за певање ове антируске песме откривени у тајном телефонском разговору када је она говорила са украјинским министром културе и рекла да морају бити „мудри и пажљиви“ како нико не би открио „скривену страну“ песме.

Са уништењем Евровизије од стране председника Обаме уништен је и последњи траг европског јединства које се већ неко време налази на ивици уништења. Многе нације Европе се налазе на ивици економског колапса, а с распадом Европе људи ће живети још бедније него што су живели до сада.

 

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...