Издвајамо Србија

КАРАЏИЋУ НЕ ДАЈУ КУЋИ: Хаг одбио привремено пуштање на слободу!

Радован Караџић (фото: ЈуТјуб)

Суд у Хагу одбио је захтев бившег председника Републике Српске Радована Караџића да буде пуштен на привремену слободу. Караџић је хтео да привремено буде пуштен како би присуствовао четрдесетодневном помену свом млађем брату.

Loading...

Теодор Мерон, председник Механизма за међународне трибунале, институције основане да заврши рад Хашког трибунала, одбио је Караџићев захтев да буде пуштен на привремену слободу, истичући да за то нису испуњени услови, пренела је Н1 Сарајево.

Његов адвокат Горан Петронијевић прошле недеље у интервјуу за руску телевизију “Цариград” изјавио је да су све гаранције српских власти већ обезбеђене.

Поред тога и Република Српска је Хашком трибуналу послала документа која гарантују повратак Радована Караџића у случају да му се омогући долазак у домовину.

Хашки трибунал је 24. марта осудио Караџића (70) на 40 година затвора, пошто га је Судско веће прогласило кривим за геноцид над муслиманским становништвом у Сребреници, злочине у Сарајеву, узимање талаца и бројне ратне злочине у седам босанских општина.

Он је затим затражио од судског механизма у Хагу додатних 90 дана за подношење жалбе на пресуду због “неадекватних ресурса који су на располагању тиму одбране, те је немогуће до утврђеног рока поднети смислену жалбу”.

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...