loading...
Издвајамо Србија

Љути ривали,напредњаци и радикали,све ближи сарадњи?!

Љути ривали, напредњаци и радикали, све су ближе сарадњи, барем кад су у питању локалне скупштине. За страначке функционере СНС-а и СРС-а ова сарадња није неприхватљива, а нарочито у Апатину, Пожеги и појединим војвођанским општинама.

Избори су прошли, сад следе постизборне калкулације ко ће с ким: Шешељу сад и напредњаци прихватљиви.

Да ли ће договор који је постигнут између СНС и СРС у Пожеги и вероватно у Апатину бити модел сарадње ове две странке на републичком нивоу?

– Данас смо ми пре свега забранили нашим локалним самоуправама да без плана шта ће да ураде за грађане, не како ће да формирају просту већину са било ким, да са планом изађу пред грађане и кажу шта ће да ураде – рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– Ми ћемо у општинама где улазимо у власт бити у коалицијама са разним партијама. Склопили смо коалицију са ДС у Старом граду, у неким ћемо бити са СНС у неким са социјалистима, у неким са Расимом, не желимо да се везујемо за једну партију – навео је лидер СРС Војислав Шешељ.

Док се нови савези праве, они мало старији на тесту су издржљивости. О коалицији Чеда-Борис-Чанак данас се изјаснио првонаведени – покушао је да разјасни какви су уопште односи међу овим странкама.

– Ја мислим да су односи наших странака пре свега одређени тим фундаменталним вредностима о којима треба да водимо рачуна. Као предизборни савез смо били заједно, остаје да тестирамо способност сваке странке да разуме потребе свих чланица коалиције. Ја немам ништа против евентуалног договора Чанка и Вучића око коалиције у покрајини, то ће за мене бити исти онај Ненад Чанак који је до јуче био са мном, не мислим да ће Ненад Чанак после тога постати четник, никада нисам на тај начин размишљао, за мене су и Пастор и Чанак исти они људи који су били јуче када су били са Пајтићем у коалицији – рекао је лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Конкретан одговор на питање да ли ће у власт или опозицију од својих коалиционих партнера очекује и Народни покрети Србије, чији лидер је ушао у парламент захваљујући листи СДС-ЛДП-ЛСВ.

– Народни покрет Србије није био део кампање тзв. коалиције „Чеда, Борис, Чанак“ јер је став очигледно био да су ова три имена довољна за одличан резултат, који је изостао. Чедомир Јовановић је у праву да треба анализирати разлоге лоших резултата, али би било најбоље да у анализи крене од себе и да постави питање шта би се догодило да Народни покрет Србије није позвао своје чланство и симпатизере да подрже ову листу – навео је Мирослав Алексић из Народног покрета Србије.

Алексић саопштење закључује питањем да ли би „Чеда-Борис-Чанак“ досегли цензус и да ли би, у том случају, Јовановић уопште имао прилику да настави да кокетира са Владом или би заједно са осталима остао ван парламента.

Извор:Б92

loading...