loading...
Издвајамо Спорт

МИЛОГОРЦИ НАМ ОПЕТ ЗАБОЛИ НОЖ У ЛЕЂА: Дејан Савићевић гласао за улазак Косова у УЕФА!

Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић гласао је са тзв. ФС Косова буде примљен у Европску фудбалску федерацију (УЕФА).

Албански медији наводе изјаву Савићевића који је затражио да Косово буде примљено у УЕФА.

„Само је Србија од држава бивше Југославије гласала против уласка Косова у УЕФА“, рекао је Савићевић.

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је раније дана да је Косово примљено у ту организацију као 55. чланица. Косово је примљено простом већином гласова јер је, од 54 чланице, добило 28 гласова. Против су била 24 савеза.

Делегати УЕФА раније данас на Конгресу нису одобрили промену статута према коме би било омогућено признање земаља које нису чланице Уједињених нација, а које су признате од међународне заједнице на европском континенту.

Међутим, тајним гласањем на Конгресу у Будимпешти је, ипак, одлучено да Косово буде примљено у УЕФА. УЕФА је на тај начин прекршила свој статут.

Поред тога, косовском савезу отворен је пут за чланство у ФИФА и накнадно место у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

Занимљиво, Савићевић се претходно јавио за реч када је видео да ће о пријему Косова одлучивати тајно гласање и у том случају подржао ставове Србије.

„Шта ће нам Статут, као највећи, најважнији документ који УЕФА има, ако Конгрес изгласа нешто противно Статуту? Како ћете да објасните и мени и свима другима – да је Статуом предвиђено једно, а Конгрес гласао за нешто супротно?“, упитао је Савићевић.

 

Извор:Интермагазин