loading...
Русија

МОРА ДА СЕ СЛУША ПРЕДСЕДНИК: Путин задао нове циљеве економског развоја

Владимир Путин (фото: kremlin.ru)

Председник Руске Федерације је на састанку Председништва економског савета РФ задао нове задатке за економски развој земље.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се већина експерата слаже да се економија Русије стабилизовала. Сада је важно “погледати иза хоризонта”, додао је он.

Путин је поставио задатак да се спроведу структурне економске реформе, уз истовремено спречавање нагомилавања буџетског дефицита и убрзање инфлације.

“Сматрам да је важно да се нагласи да се економски раст неће наставити сам по себи, ако не нађемо нове изворе раста. Динамика БДП-а ће бити негде око нуле”, рекао је Путин на састанку Председништва економског савета.

Руски председник је подсетио да је недавно у влади разговарао о току извршења уредби из маја 2012. године. Тада, 2012. године, према Путиновом мишљењу, уредбе су одредиле правац промена у најважнијим областима развоја земље и потребан темпо промене у економији.

Шеф руске државе је истакао да је сада потребно поставити нове одреднице, као и задатке за постизање не оперативних циљева већ циљева на дужи временски период.

 

Извор: rs.sputniknews.com