loading...
Русија

Највећи државник: За Путина би 85% жена у Русији гласало да су данас избори

Владимир Путин (Фото:kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин се свиђа женама! И зато може да рачуна на чак 85 одсто њихових гласова на изборима 2018. године.

Међу припадницама лепшег пола од 18 до 24 године, Путину ће глас дати 90 одсто жена. До таквог закључка је дошао Фонд за развој грађанског друштва, који је анализирао више социолошких истраживања.

– Жене у Русији више излазе на изборе и оне као мајке желе стабилност у земљи у којој им у миру могу да одрастају деца – каже Константин Костин, руководиолац Фонда за развој грађанског друштва.

Да на председничким изборима Путин неће имати правог конкурента доказ је то што истраживања показују да ће осим чланова и симпатизера његове партије, за њега гласати 87 одсто присталица Праведне Русије, 78 одсто комуниста (КПРФ), затим 76 одсто присталица ЛДПР чији је лидер несмењиви Владимир Жириновски.

Путина највише подржавају запослени у производњи, затим у државним службама, па тек онда они у бизнису. Присталице Путина истичу његову марљивост, као и рад у интересу Русије, а такође и његову јаку вољу и упорност.

Неспорно је и да је Путин добио много на популарности због повратка Крима матици.

За разлику од првих година власти када је Путин имао више присталица у провинцији него у Москви и Санкт Петербургу, сада се ситуација битно променила. И у два највећа града Русије Путин сада има велики број присталица. Свакако је на то утицало што је он успео да на међународној сцени врати углед својој земљи.

Многи се питају може ли почети да пада рејтинг Путину?

Санкцијама са Запада и медијском сатанизацијом Путин се сигурно не може ни уздрмати а камоли сруштити. Сваки притисак споља му само подиже популарност у свом народу. Путину више могу да наштете његови пријатељи и људи из окружења који се баве бизнисом и све више се богате.

Извор: Novosti.rs