loading...
Свет

НЕМА НАМЕРУ ДА УМРЕ! СЕДМО СРЦЕ ДЕЈВИДА РОКФЕЛЕРА (99): „Хоћу да живим 200 година, сваки пут кад добијем ново срце осетим нови дах“

Милијардер Дејвид Рокфелер (99), један од најбогатијих људи на свету, успешно је извршио шесту трансплантацију срца у последње четири деценије, што значи да, рачунајући и његово рођено, сада троши седмо срце.

Операција срца је трајала шест сати и радио је тим врхунских хирурга, али не у болници, већ у његовој главној резиденцији на породичном имању у Покантико Хилсу, код Њујорка.

Изгледа да операција није пуно изморила чувеног богаташа познатог по динамичности и лукавости, пише wорлднеwсдаилyрепорт.цом

Овај деведесетдеветогодишњи старац дозволио је репортерима да му поставе неколико питања свега 36 часова након последње операције.

„Сваки пут кад добијем ново срце, то је као да ми дах живота проструји кроз тело. Осећам се жив и са обновљеном енергијом“, рекао је новинарима.

Упитан да објасни тајну свог дугог живота, Рокфелер је објаснио да је прави начин једноставан живот.

„Људи ме често питају и увек одговарам исту ствар: Волети живот. Живите једноставан живот, играјте се са децом, уживајте у оном што имате, проведите време са добрим, верним пријатељима“, одговорио је љубазно се насмешивши.

„Направио сам пуно пара у свом животу, али сам већину поклонио. Нема сврхе имати новац, ако не можете да га делите“, објаснио је овај милијардер.

Рокфелер се и даље понаша веома позитивно и нада се да живи 200 година, како је новинарима рекао у шали и добром расположењу.

Он је прву трансплантацију имао 1976. године након драматичне саобраћајне несреће са аутомобилом, што је довело до тога да претрпи срчани удар. Оперисан је 24 часа касније, а свега недељу после тога устао је и отишао на џогинг.

 

Извор: SrbijaDanas.com

loading...