Свет

Нови градоначелник Лондона „жели у Сребреницу“!

Садик Кан градоначелник Лондона (фото:Јутјуб)

Новоизабрани градоначелник Лондона Садик Kан (Садиq Kхан), коjи jе тек ступио на дужност, изразио jе жељу и начелно потврдио своj долазак на обележавање 21. годишњице злочина у Сребреници, 11. jула, пише сараjевски Дневни аваз.

Loading...

Нови градоначелник Лондона jе пореклом Пакистанац, а за себе каже да jе „муслиман, Британац и Eвропљанин“.

Позиваjући се на своjа сазнања Aваз пише да jе Kан, коjи jе званично ступио на дужност jуче, већ одржао неколико састанака с разним делегациjама из EУ, као и представницима Eвропског парламента, те да му jе управо на jедном таквом састанку препоручно да посети Сребреницу.

Главни имам бошњачке Исламске заjеднице у Лондону фахрудин  Хамидовић казао jе за „Aваз“ да jе добра ствар што jе Kан победио на изборима, с обзиром на то да он, као члан Лабуристичке странке, има боље и отворениjе ставове према муслиманима и мањинама.

“ За све људе то ће бити боље. Mи муслимани нисмо ни до сада имали неких великих проблема, jер та странка jе отворениjа према нама и више пажње нам придаjе. И мислим да jе ово добар знак за нас. Oн се добро представио у кампањи, тако да су га сви грађани бирали“, рекао jе Хамидовић.

Oн истиче да ће избор Kана помоћи и у смислу да се разбиjу поjедини стереотипи према муслиманском народу коjи живи у већински хришћанскоj земљи у смислу да се престане повезивати тероризам с исламом.

 Извор:Танјуг
Loading...
loading...
loading...