loading...
Издвајамо Србија

Патриотски блок КиМ: Вучић се лажно противи UEFA, он је наредио Дивцу да пусти Косово у МОК

Показује се сва погубност издајничког Бриселског споразума који је потписао Александар Вучић. Од јесени Србија неће смети да дозволи српским клубовима са Косова и Метохије да се такмиче у српским лигама. Конкретно, фудбалски клуб Трепча убудуће неће играти утакмице са Слогом из Краљева него негде по Ђаковици и Урошевцу. А рукометни клуб Мокра Гора из Зубиног Потока такмичиће се по Приштини и Пећи. Какав ће пријем тамо имати може само да се наслути

ПРИЈЕМ Косова у чланство UEFA показује сву погубност издајничког Бриселског споразума који је потписао Александар Вучић.

Прошле године је самопроглашена република Косово примљена у Међународни олимпијски комитет уз срамно понашање Олимпијског комитета Србије који је приликом гласања био уздржан и није ставио вето на једну такву одлуку. Сам председник Олимпијског комитета Владе Дивац је изјавио да се уздржао од гласања јер је такву директиву добио од председника Владе Србије Александар Вучића. Зато данас чуди наводно незадовољство српског премијера на одлуку UEFA, имајући у виду да се после Олимпијског комитета, по инерцији, Косово прима у све спортске организације, рукомета, кошарке, фудбала…

Нажалост, то није једина подвала и обмана Александра Вучића, главног креатора изборне крађе 24. априла 2016. године. Да подсетимо, председник Владе Србије је само пре пар месеци Косову поклонио посебан телефонски број, што само потврђује његово дрско учешће у стварању самопроглашене републике Косово. Још је чудније да председник Владе Србије поздравља добијање шенген-визе за грађане самопроглашене републике Косово јер ће наводно они плаћати ПДВ држави Србији што је ноторна политичка глупост с обзиром да ниједна држава у свету не продаје свој суверенитет за ПДВ.

Председник Владе Србије такође не поштује ни одлуке Уставног суда Србије у којима стоји да лична документа које издаје самопроглашена република Косово не могу да буду валидна током кретања кроз Србију. То се односи на личне карте, саобраћајне и возачке дозволе, пасоше и остала лична документа. На овај начин премијер руши уставни поредак републике Србије јер гази њену државност.

У практичном смислу, ова одлука UEFA, а пре тога рукометне и кошаркашке организације као и осталих спортских савеза, отежава живот Срба на Косову и Метохији и њихово бављење спортом. Јер, од јесени Србија неће смети да дозволи српским клубовима са Косова и Метохије, у наведеним спортовима, да се такмиче у српским лигама. Конкретно, фудбалски клуб „Трепча“ убудуће неће играти утакмице са Слогом из Краљева него негде по Ђаковици и Урошевцу. А рукометни клуб „Мокра Гора“ из Зубиног Потока такмичиће се по Приштини и Пећи. Какав ће пријем тамо имати може само да се наслути.

П.С.

Срби са Косова и Метохије од срца честитају председници Демократске странке Србије Санди Рашковић-Ивић и председнику Српског покрета Двери Бошку Обрадовићу улазак у Скупштину Србије. Без обзира на Вучићеву велику изборну крађу, где је патриотска коалиција ДСС-Двери оштећена за 100.000 гласова, и срамне нападе Српске напредне станке и њених трабаната радикала, Заветника и Треће Србије – истина и правда су победили и глас патриотске Србије поново ће се чути у Парламенту.

Председник покрајинског одбора ДСС
др Ненад Којић
Српски покрет Двери
Горан Миленковић

Извор:Факти.орг

loading...