loading...
Русија Свет

ПУТИН ЋЕ ПОБЕСНЕТИ ЗБОГ ОВОГА: Турска ослободила убицу руског пилота!

Главно тужилаштво Турске није подигло оптужницу против убице руског пилота Су-24 Олега Пешкова, обореног од стране Турске

Ова одлука образложена је недостатаком доказа, саопштио је адвокат Алпарслана Челика Мурат Устјундаг. Он је рекао да ће против њега бити подигнута оптужнице због незаконитог поседовања оружја.

„Смрт пилота могла је да наступи због гелера у глави, унутрашњег крварења или четири метка испаљена са земље у његовом правцу. Раздаљина између мог клијента и руског пилота који се катапултирао је превелика за пуцање. Осим тога, замислите одред од 500 људи који пуца у исто време. Како можете да одредите о чијем оружју се ради и ко је испалио та четири метка? Ако и нађете оружје, не зна се ко је пуцао“, рекао је Устундаг.

Алпарслан Челик, који је првобитно тврдио да је убио руског пилота, ухапшен је заједно са још 13 лица у турском граду Измиру почетком априла због незаконитог поседовања оружја. Иако је прихватио одговорност за убиство као командант милитантне групе, Челик је рекао да је својој групи наредио више пута да руског пилота заробе, уместо да га убију.

Турски ловац Ф-16 оборио је 24. новембра руски бомбардер Су-24, а након што се пилот Олег Пешков катапултирао, убили су га са земље припадници оружане групације коју је предводио Алпарслан Челик.