loading...
Русија

Путин наредио: Хоћу да оружје и војска нон стоп напредују и да увећају борбену моћ

Прецизно оружје Русије добро се показало у Сирији, изјавио је председник Руске Федерације Владимир Путин.

Путин је истакао да је потребно одредити оптималну меру за побољшање система наоружања и јачање моћи војске и морнарице Русије.
„Своје тактичко-техничке карактеристике потврдила је муниција високе прецизности и крстареће ракете, а као што сам већ приметио, прецизно оружје великог домета први пут је коришћено у борбеним условима у Сиријској Арапској Републици у борби против терориста“, изјавио је Путин на редовном састанку са војним званичницима.
„Потребно је проучити стечено искуство и на основу донетих закључака утврдити оптималне кораке за даље унапређење система наоружања и јачање борбене моћи руске армије и флоте“, рекао је врховни командант.
Он је затражио од војних команданата да га известе о проблематичним тренуцима и да му предложе своја решења.
Високе оцене за најновије ваздухопловне системе
Рад најновијих ваздухопловних система заслужује високе оцене, изјавио је председник Путин.
„Пре свега, хајде да разговарамо о напредном наоружању, да се концентришемо на питања њихове примене. Управо се на развој и производњу ове технике издваја више од 70 одсто средстава државног програма за наоружање“, додао је Путин.
„Високе оцене заслужује рад најновијих ваздухопловних система, као што Су-30ЦМ, Су-34, Су-35, хеликоптера Ми-28 и Ка-52“, нагласио је Путин.
Извор: rs.sputniknews.com