loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Свака сила која буде претила Русији,одмах да буде уништена!

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Председник Русије Владимир Путин обратио се данас на годишњем проширеном колегијуму Министарства одбране своје земље. У првом плану била је тема интервенција руске војске у Сирији и борба против Исламске државе.

Владимир Путин је рекао да су руске војне снаге које ратују у Сирији одлично повезане са службама безбедности у земљи.

– Акције руске војске у Сирији синхронизоване су са специјалним службама у Русији. Органи ФСБ откривају бројне терористичке ћелије спавача, укључујући и припаднике Исламске државе – рекао је Путин.

Руски председник је додао да је интервенција његове земље у Сирији диктирана, односно изазвана.

– Операције наше војске у Сирији директно су диктиране тиме што Исламска држава прети Русији, а не геополитичким интересима и жељама да се испроба ново наоружање, како неки желе да представе – поручио је Путин својим генералима.

Путин је нагласио да акције руске авијације у Сирији заслужују „високу и позитивну оцену“, и упозорио на оне који желе да организују провокацију против руске војске у Сирији и изазову „нежељену реакцију“.

– Свака сила која прети руској војсци у Сирији биће уништена. Наређујем да се оштро одговори!! – јасан је био Путин.

Председник Русије је такође истакао да посебна пажња мора бите посвећена јачању ефикасности стратешких нуклеарних снага, као и да је потребно наставити модернизацију армије и флоте.

Реч је потом преузео министар одбране Сергеј Шојгу, који је акценат ставио на опасност од ширења НАТО алијансе.

– Ситуација у свету се заоштрава, а експанзија НАТО алијансе је приметна. Поред Црне Горе, најављује се да ће у тај војни савез ући и Босна и Македонија – истакао је Шојгу.

Он је додао и да се контигент НАТО авиона у последње две године повећао чак осам пута, док су број војника повећао чак 13 пута.

– Око две стотине америчких нуклеарних авионских бомби налази се у Белгији, Холандији, Италији и Немачкој – нагласио је Шогју.

Руски министар одбране осврнуо се на терористе Исламске државе, за које је рекао да само у Сирији броје око 60 хиљада, те да постоји реална претња од њиховог ширења у централну Азију.

Извор:rs.sputniknews.com