Издвајамо Православље Русија Свет

ПУТИН ПРАВОСЛАВНИ ЦАР: Седи на трону на којем су седели само византијски цареви

СВЕТА ГОРА – На Свету Гору, поводом прославе 1000 година руског монаштва на Светој Гори, стигао је руски председник Владимир Путин.

Како пише Катехон, Путин је примљен у Кареји, главној администрацији Атоса, а биће му дозвољено да седи на трону на којем су раније седели само византијски цареви.

Подсећамо, раније је најављена његова посета Светој Гори, а то је у медијима означено као “историјска посета”. На Светој Гори ће руски председник и руски патријарх заједно подићи прославу хиљаду година руског монаштва на Светој Гори на највиши могући ниво.

Сајт Катехон пише да је ова посета важна и у толико што и званичници руске државе и руске Цркве имају потребу у овим тешким светским околностима за већом духовном подршком светогорских стараца.

Држава трпи притиске са свих страна, а Црква води своју битку против погрешних трендова у Цркви као што су екуменисти и реноватори и дочекује Свеправославни Сабор крајем јула.

Подсећамо, Путин је први руски државник који је посетио Свету Гору. Први пут је посетио Свету Гору 2005. године када је постао шеф државе.

Ове године, Путин је стигао специјално обезбеђеним бродом. Видно је добро расположен, а поред њега је стигла цела делегација руских званичника.

 

Извор: Правда

loading...
Loading...