loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН: Рат са Турском би се водио на други начин и користећи друга средства

Владимир Путин (фото:kremlin.ru)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да Русија жели обнављање односа са Турском али да Анкара не предузима никакве кораке у том правцу.

Коментаришући инцидент са руским бомбардером Су-24 над Сиријом председник Русије је рекао да Русија у Сирији не ратује са регуларном армијом него са терористима.

» Ми нисмо размишљали о томе да ће турска војска напасти наше незаштићене бомбардере. Ми нисмо планирали да ратујемо са турском војском јер би у супротном то радили на други начин и користећи друга средства. Надам се да до тога никад неће доћи»- изјавио је Путин пред новинарима у Атини.

Он је рекао да је од турске стране слушао само објашњење у вези инцидента али не и извињење.

«Они су само говорили да хоће обнављање односа, али нису се извинили нити рекли да планирају да надокнаде штету. Ми нисмо прекинули односе, напротив учинили смо све да у будућности односи Русије и Турске буду на високом нивоу. Због чега су ово урадили ни до данас ми није јасно»- рекао је председник Русије.

«Десило се то што се десило. Али они нису само оборили авион него су и убили пилота приликом покушаја катапултирања, што је по међународном праву ратни злочин»- додао је руски председник.

 

Извор: srb.news-front.info