Русија

Путин упозорава Србе: Немојте дозволити да вас запад подели!

Податке о планираним крвавим сукобима у Републици Српској нашим властима послали и руски обавештајци. Према тим наводима, западни моћници спремају серију насилних протеста, прво у Бањалуци и Скопљу, а на крају и у Београду!

Западни моћници, потпомогнути политичким савезницима из ЕУ и САД, припремају нови „балкански рат“, упозорила је руска обавештајна служба у поверљивом извештају који је почетком недеље достављен српским властима.

Према сазнањима руских обавештајаца, која су поклапају са поверљивим подацима наше Безбедносно информативне агенције, Запад овог пролећа спрема серију насилних протеста у нашем региону, најпре у Бањалуци, затим у Скопљу, а на крају и у Београду!

Страни фактори

Руска служба упозорила је Београд да прва велика опасност од споља режираних крвавих сукоба прети у суботу 14. маја у Бањалуци, где су за тај дан заказани митинг и контрамитинг власти и опозиције. Озбиљне безбедносне претње у РС, на које је упозорио и премијер Србије Александар Вучић, само су део опасних планова да се покрене „спирала насиља“ на Балкану. Идеја Запада, тврде руски обавештајци, јесте да покаже како су власти у Србији, РС, Македонији, али и другим земљама региона слабе, те да им је потребна „страна помоћ“!?!

Према речима наших извора који су имали увид у извештај руских обавештајаца, Руси тврде да Западу јако смета утицај Москве на Балкану.

– То је главни окидач за све зло које се спрема. ЕУ и САД желе да изазову сукобе да би потом дошли као велики спасиоци. То има и међународну димензију, јер они пошто-пото хоће да отерају Русију с Балкана… – преносе Информерови саговорници.

Министар полиције Небојша Стефановић поручио је јуче да српски МУП неће дозволити да екстремисти и криминалци из Србије оду у суботу на заказане митинге у Бањалуци.

– Важно је да и РС спречи такав сценарио од стране екстремистичких група које делују тамо. Постоје неки који не желе стабилност Србије и РС – наглашава Стефановић, додајући да је јасно да постоји умешаност ‘опасних страних фактора’ у план за дестабилизацију Балкана.

– Премијер Вучић је упозорењем на ово насиље стекао моћне непријатеље. Они који не желе стабилност Србије и РС такву поруку неће му заборавити – рекао је Стефановић.

Аналитичар Дејан Вук Станковић наглашава да странци желе да се Бањалуци максимално умање овлашћења.

– Нестабилност у Српској одговара Сарајеву, САД и Великој Британији. То су спољни фактори који желе да ревидирају Дејтон. Вучићево упозорење је веома важно јер показује да нису проблем разлике власти и опозиције, већ то што се производе предуслови да РС буде нестабилна – подвлачи Станковић.

Озбиљан ризик

Аналитичар Александар Радић каже да у ономе што се сада спрема Додику уочава сценарио „обојене револуције“.

– У сенци стоји замисао из иностранства да се политички односи БиХ реше револуцијом на улици. Запад настоји да одржи БиХ по сваку цену, а Додик им је у томе највећи изазов. Ипак, питање је колико је применљив тај сценарио у РС. Обојена револуција могла је да функционише у Београду октобра 2000, кад је постојало огромно разочарање властима. У БиХ је проблем етничка подела, а не то која ће група да буде у вођству. Зато постоји веома озбиљан ризик у поигравању и наметању решења – подвлачи Радић.

Извор:Интермагазин

Loading...
loading...

2 Comments

Click here to post a comment

  • Ovo je nesto isto kao sto se dogodilo srbima u srbskoj krajini, prvo su se izmedju sebe podelili, a onda ih je snasla hrvatska oluja. Ako ovo sebi dozvole, to znaci da srbi i nisu sposobni da imaju drzavu, sto znaci isto i za Srbiju. Srbija je skoro bila na glasanje, i ponovo su izabrali izdajnika Vucica, umesto patriote koji su za Rusiju, a koja bi nas sacuvala od ovoga zla. I Srbija je krenula putem rastakanja. Takodje ih ne treba zaliti jer i nisu sposobni da imaju drzavu.

  • По одавно су Срби подељени, по одавно. Ево, речи ћу Вам само једну чињеницу, тамо далеке 1999 & 2000 Срби су требали да направе само једну политичку партију, “Срби за Српство”. А шта су Срби направили, направили су преко 80 политичких партија јер су већ били подкупљени, па је сваки ретардирани, умоболни Србин за неких 50 до 100 хиљада сребрњака формирао неку давно заборављену и не живу политичку партију. Стара ствар ника не може да донесе ништа ново. Срби су као кокошке, памте само један дан. Нисам видовит, незнам, али из мог угла како ја сагледавам општу кризу, ово све што се догађа је у потпуности исто као у сексу, ово је само предигра, криза тек долали. Кад нас запљусне Криза у пуном значењу Криза, нико нам више неће моћи помоћи, сви ће нас пустити низ воду, а дотле, добро размислите и одмерите и предузмите неке ситне кораке обезбеђења да се прегрими само 2 до 3 недеље, после тога завладаће мир и тишина. Толико од мене а од Вас, чуће се. позз. ДРАГАН

Loading...