loading...
Издвајамо Русија

РУСИ ПОРУЧИЛИ СВИМА: Ни мува не може да прође наше одбрамбене системе!

Дан победе над фашизмом, 9. маја, биће одржан уз изузетно јаке мере безбедности у Москви и другим градовима након што су спречени планирани напади за Дан победе.

У периоду од 1. до 10. маја само у главном граду Русије је ангажовано око 18.000 безбедњака – полицајаца, кинолога, припадника специјалних јединица – ОМОН, Националне гарде и приватних фирми које се баве обезбеђењем објеката и догађаја, преноси Спутњик.

Федерална служба безбедности (ФСБ) обелоданила је да су терористи из Средње Азије намеравали да отворе ватру на пролазнике током масовне шетње, по налогу лидера међународних терористичких организација активних на територији Сирије и Турске.

Претпоставља се да је мета терориста био „Бесмртни пук“, једна од најмасовнијих акција Дана победе, у којој ће учествовати, како се процењује, око пола милиона људи.

Код ухапшених терориста је пронађена велика количина оружја и експлозивних направа, а према незваничним подацима, оружје је стигло из Украјине.

Према речима московске полиције, руски безбедњаци сада раде пуном паром и чине све да делују превентивно и да спрече евентуалне терористичке нападе уочи предстојећег празника посвећеног 71. годишњици победе над фашизмом.

 

Извор:sputniknews.com