loading...
Издвајамо Русија

РУСИ ПРОИЗВЕЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ:Сви непријатељски авиони изнад Русије биће угашени!

Руски водећи произвођач опреме за електронско ратовање је покренуо тестове свог тактичког електромагнетног борбеног система.

Овај систем ће моћи да неутралише сву непријатељску електронику када се у потпуности интегрише са најновијим противваздушним системима.

Компоненте новог система тренутно пролазе кроз фабричко тестирање, а он ће бити у могућности да заштити војску и цивилне установе од ваздушних напада, навео је представник водеће руске компаније опреме за електронско ратовање, Радио-Електроник Технологис Концерн (КРЕТ). Очекује се да тестирање буде завршено до краја 2016. године.

Када се интегрише са противваздушним системима и мрежама, нови комплекс ће моћи да „одржава аутоматску размену података са јединицама за ваздушну одбрану“ што ће знатно олакшати расподелу мета.

Нова решења осигуравају безбедно сузбијање било које постојеће и перспективне ваздушне електронске опреме, тј. онемогућавање рада летелица и сателита.

Комплекс ће користити потпуно нове алгоритме за електронско ометање са проширеним борбеним способностима и модернизованим дизајном командног модула. Он ће се састојати из више ометајућих модула који утичу на непријатељске командне системе помоћу моћног и сложеног дигиталног сигнала који има висок домет.

„Створили смо систем за пренос мултиканалних информација који осигурава истовремено ометање различитих електронских система“, рекао је представник КРЕТ-а.

Заменик генералног директора КРЕТ-а, Игор Насенков, рекао је да ометајући модули служе као елементи хијерархијски организованог система на више нивоа који „оптимално распоређују енергију и информације“.

Такође, сви модули ће бити опремљени неком врстом електронске самоодбране јер ће они „постати главна мета у случају непријатељског напада“.

Насенков је у новембру 2015. године истакао да ће сврха новог копненог електронског одбрамбеног система, који ће бити интегрисан са системом ваздушне одбране, бити ометање сателита.

Овај нови ометач ће обезвредити непријатељска прецизна оружја јер ће сузбити све системе за вођење, па чак и оне који се ослањају на сателитске сигнале.

Заменик шефа КРЕТ-а, Јури Мајевски, рекао је у новембру да је систем осмишљен за ометање непријатељске авијације и сигнала сателита.

Он је додао да ће елементи и модули овог електронског ратног система бити постављени на различите копнене, ваздушне и поморске носаче.

Извор:Wебтрибуне.рс

loading...