loading...
Србија

ШИПТАРИ СУ МОНСТРУМИ: Србима вадили органе без анестезије!

Албанци заробљенима наживо вадили органе, а за рањене припаднике ОВК од српских заробљеника узимали крв до последње капи.

Мада је људском уму до сада била непозната метода вађења органа без анестезије, у илегалним болницама на Косову и Метохији то је био готово једини начин.

Прича да се “Жута кућа”, у којој су такве операције објављене, налази у Албанији, за Славка Никића је само “кукавичје јаје” и још један покушај да се злочинци са КиМ извуку.

-“Жута кућа” је требало да представља доказ да су припадници ОВК трговали органима. Међутим, није тако. Прича о “Жутој кући” објављена је како би у перспективи послужила као непотпун доказ након чега би Албанци били ослобођени оптужби. Једноставно би се формирала радна група у којој би било и Срба, доктора, и констатовало би се да се у тим условима то не може радити, а то би значило да Албанци могу да туже Србе за неаргументоване оптужбе – тврди бивши пуковник српске полиције Славко Никић за Телеграф.

Кукавичје јаје
Од подсећа да ништа није снимљено ни написао о бродовима усидреним у лабанским лукама, мобилним хируршким салама смештеним на камионима који су по потреби силазили са тих бродова, хеликоптерима и мали приватним авионима који су полетали са њих и на њих слетали.

– Када је неко одлучио да промовише Албанце као трговце људским органима који су све то одрадили у селу Бурелу, то је било кукавичје јаје за Србију. У оној кући то није могло да се деси. Ако некога интересује истина, треба да постави питање шта су тражили усидрени бродови у том периоду у албанским лукама, шта су тражили ти мали приватни авиони и хеликоптери који су полетали са тих бродова, они су носили органе који су вађени у највећој болници тог времена, по целом свету – тврди он.

У селу Блаце, недалеко од Суве Реке, налази се једна од илегалних болница ОВК. У њој су били заробљени Срби и непослушни Албанци. То је била само успутна станица за заробљене, које су даље пребацивали у Албанију, а потом клали.

– Када смо у једној акцији 1998. године упали у ту болницу, открили смо језиво сазнање. У приземљу је била апотека пуна лекова, и то произвођача из Србије, а на спрату смо затекли инструменте који се користе приликом трансфузије крви из вене у вену и вађење крви до задње капи – тврди Никић.

Извор: Талеграф

loading...