loading...
Србија

СНС ЗАПОШЉАВА СВОЈЕ: Професорка: Дали су ми отказ да би начелник запослио своју жену

Љубица Лазаревић (фото:Фејсбук)

Професорка Љубица Лазаревић из Трстеника тврди да је остала без посла како би се ослободило место за супругу начелника Школске управе.

– Радила сам у Гимназији “Вук Караџић” у Трстенику. У решењу о престанку мог радног односа наведено је да се преузима запослена Јелена Ранђеловић из ОШ “Доситеј Обрадовић” из Крушевца, иако није била на листи за преузимање. Иза тога стоји интерес начелника Зорана Асковића, који је морао да нађе место за супругу кад јој је истекло породиљско боловање, а радни однос је засновала када је мој прекинут. Премештањем Јелене Ранђеловић из Крушевца у Гимназију „Вук Караџић“ у Трстенику, Зоран Асковић је створио радно место за супругу – тврди она.

Љубица Лазаревић (фото:Фејсбук)
Љубица Лазаревић (фото:Фејсбук приватна архива)

Директор: Начелник је тражио да све завршимо одмах.

Љубица каже и да се жалила Просветној инспекцији, али без успеха, док Зоран Асковић тврди да је све урађено по пропису.

– Јелена Ранђеловић је 2. марта предала захтев за преузимање, а 10. марта добила одговор из Гимназије “Вук Караџић” да се започне поступак преузимања. Љубица Лазаревић не би ни добила посао да нас је директор на време обавестио да има 55 одсто слободног фонда часова – тврди Асковић.

Он не негира да је упражњени фонд часова у Крушевцу добила његова супруга Љиљана.

– Радила је на замени у Техничкој школи, а онда отишла на породиљско које је истекло 24. марта. Добила је фонд часова преостао од Јелене Ранђеловић и има решење о привременој расподели или до конкурса. Па, да ли треба да остане без посла само зато јер је моја супруга – пита се Асковић.

Мирослав Стојанчев, директор Гимназије, тврди да је све урађено по закону, али да је поступак био мало чудан. Каже да је хтео да сачека крај школске године, али је начелник Асковић инсистирао да се то уради одмах.

Он додаје и да је Јелена Ранђеловић, која није била на листи за преузимање, такође хтела да заврши школску годину у Крушевцу, али да је начелник казао „мора сада“.

Извор: blic.rs

loading...