loading...
Издвајамо Србија

СРБИЈА И РУСИЈА ПОТПИСАЛЕ ПЛАН БИЛАТЕРАЛНЕ ВОЈНЕ САРАДЊЕ!

Заставе Србије и Русије (фото:Пиззап)

Начелник Управе за међународну сарадњу Министарства одбране Србије Милан Коњиковац и аташе за питања одбране Амбасаде Русије у Србији Андреј Киндјаков потписали су План билатералне војне сарадње за 2016. годину, саопштило је Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да се у документу ради и о посетама на високом нивоу, на пример, учешћу министра одбране Србије Зорана Ђорђевића на Петој московској конференцији за међународну безбедност и предстојећој посети Русији начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића.

„Капетан бојног брода ’Коњиковац‘ изразио је захвалност Русији за подршку коју она пружа у подржавању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и наших напора да се мирним путем реше проблеми на територији Косова и Метохије преко дијалога заинтересованих страна. Он је додао да Србија наставља да се придржава проглашене војне неутралности и продужења сарадње са свим партнерима на основу узајамног уважавања“, наводи се у званичном саопштењу.

Са своје стране, Киндјаков је рекао да је војна сарадња достигла висок ниво општих и политичких односа двеју земаља и додао да ће се предузети напори за одржавање датог нивоа сарадње и у будуће. Он је потврдио да ће се наставити развој сарадње у војној, војно-техничкој, војно-образовној и војно-медицинској сфери.

 

Извор:rs.sputniknews.com

loading...