Издвајамо Србија

СВАКА ЧАСТ – КОНАЧНО:Руски маршали поново добијају улице у Београду!

Градски менаџер Горан Весић изјавио је данас да ће Скупштина Београда на наредној седници прихватити иницијативу да совјетски маршал Фјодор Толбухин и генерал Владимир Жданов добију улице достојне онога што су учинили за ослобођење Београда у Другом светском рату.

Loading...

Весић је рекао да ће Комисији за споменике и називе тргова и улица бити предложено да досадашња улица Гоце Делчева на Новом Београду добије име Булевар маршала Толбухина, а Похорска – Улица генерала Жданова.

Он је додао да маршал Толбухин и генерал Жданов заслужују достојније улице од оних које су им доделиле бивше власти у Рипњу и на Лазаревачком друму на Чукарици.

– Одлука да се промени име Улици Гоце Делчева је природна, с обзиром да Делчев који је био оснивач, вођа и идеолог Македонске револуционарне организације 1893 није задужио ни Србију, а ни Београд својим делима – рекао је Весић.

Иницијативу да Толбухин и Жданов добију улице пре неколико месеци поднео је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, као грађанин Београда.

 

Извор:Интермагазин

Loading...
loading...
loading...