loading...
Русија

СВАКА ЧАСТ ПРЕДСЕДНИЧЕ:ПУТИН ДАЈЕ БЕСПЛАТНО ЗЕМЉУ!

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о давању грађанима да бесплатно користе земљу на Далеком истоку, наводи се на званичном порталу за правне информације.

Сада сваки грађанин Русије може да искористи своје право да на рок од пет година добије на коришћење најмање хектар земље која се налази у власништву државе или општине.

Она се може налазити на територији Републике Саха (Јакутија), у Камчатском, Приморском и Хабаровском крају, Амурској, Магаданској и Сахалинској области, Јеврејској аутономној области или Чукотском аутономном округу.

Након истека пет година земља се може узети у закуп или добити у власништво. Притом, купопродаја добијене земље није дозвољена. Она се не може давати у закуп или на коришћење странцима, компанијама, као ни људима без држављанства.

Нацрт закона је био израђен по налогу Владимира Путина. Према истраживању, 63 одсто становника Далеког истока сматра да ће бесплатно давање земље повећати стандард региона.

Почетком марта Министарство економског развоја је предложило да се становништву бесплатно додели земља која се не експлоатише.

Извор: rs.sputniknews.com