loading...
Издвајамо Србија

ТЕШКО НАМА: Ево које место Чеди даје Вучић у новој влади!

Фото:Ју тјуб

Александар Вучић могао би да понуди Чедомиру Јовановићу да води Канцеларију за сарадњу са ЕУ, а још нема решење за ресоре привреде и просвете.

Како „Блиц“ сазнаје из врха власти, председник СНС Александар Вучић тражи модел за учешће Јовановићеве странке у извршној власти.

У овом тренутку извесно је да први човек ЛДП-а неће моћи да рачуна ни на једно министарство, а максимум који би могао да добије је сектор за евроинтеграције. Осим тога, његовој странци биће понуђено неколико места државних секретара при различитим ресорима.

– Јовановић има малу подршку у јавности, као и међу бирачима СНС. Вучићу би било тешко да објасни њима, а и страначким колегама зашто је неку министарску функцију понудио некад великом политичком противнику. Ово би било решење прихватљиво за све – каже саговорник „Блица”.

До сада није било званичних разговора Вучића и Јовановића. Како сазнајемо, будући мандатар ће потенцијалне партнера звати на консултације о новој влади тек после изборне скупштине напредњака, која је заказана за 28. мај.

Да је међу њима и Јовановић, потврдио је и Вучић, док је лидер ЛДП изјавио да се подразумева “да ће разговарати са неким ко је освојио 50 одсто гласова”.

Након састанка са Томиславом Николићем, будући мандатар открио је да већ зна ко ће бити министри у новој влади, али да за два ресора још нема решење. Према сазнањима “Блица”, реч је о министарствима просвете и привреде, које су до сада водили Срђан Вербић и Жељко Сертић.

– Вучић за просвету тражи неког са интегритетом и веома стручног ко ће моћи да се носи са изазовима дуалног образовања, разговара са синдикатима и тај ресор доведе у ред – наводи наш саговорник.

Такође, и овог пута за ресор привреде идеално решење покушава да нађе у свету бизниса.

– Са Сертићем неће бити прекинута сарадња. Он ће водити или неки други ресор или ће бити премештен на неко друго одговорно место у влади – открива извор “Блица”.

 

Извор:Блиц

loading...